Κομισιόν: Θα λάβουμε υπόψη την ψήφιση των προαπαιτούμενων

Κομισιόν: Θα λάβουμε υπόψη την ψήφιση των προαπαιτούμενων

«Προαπαιτούμενο» της αποδέσμευσης της επόμενης δόσης είναι η εξέταση της συμβατότητας του πακέτου μέτρων από τους θεσμούς και η παρουσίαση του στο Eurogroup σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Κομισιόν: Θα λάβουμε υπόψη την ψήφιση των προαπαιτούμενων
«Προαπαιτούμενο» της αποδέσμευσης της επόμενης δόσης είναι η εξέταση της συμβατότητας του πακέτου μέτρων από τους θεσμούς και η παρουσίαση του στο Eurogroup σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. 

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου πως η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και είναι έτοιμη να κάνει τα απαραίτητα για να διαπιστωθεί η συμβατότητα του με τα συμφωνηθέντα.

Κλείσιμο
Αυτά θα οδηγήσει σε μια απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης στο αυριανό Eurogroup και θα δώσει μια προσωρινή λύση στα προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα για τον Μαργαρίτη Σχοινά η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει και τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος τις οποίες ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε σε συνέντευξη πως «υποστηρίζει», αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε στην συνέχεια πως οι διαβουλεύσεις για το χρέος αποτελούν κυρίως ζήτημα που αφορά τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδίδει ενεργά στην  προετοιμασία του αυριανού Eurogroup καθώς όπως τόνισε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί «η Ελλάδα έκανε ένα βήμα-κλειδί» . Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την χθεσινή ψηφοφορία των προαπαιτούμενων και τώρα οι θεσμοί θα εξετάσουν την νομοθεσία και θα εισηγηθούν στο αυριανό Eurogroup. Όπως έχουμε πει, (οι Υπουργοί) του Eurogroup δηλώνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν μια εκταμίευση προς την Ελλάδα. Παράλληλα η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει στις διαβουλεύσεις για το χρέος, τις οποίες υποστηρίζει, κάτι που έγινε ξεκάθαρο και από τις δηλώσεις του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη στην γαλλική «Le Monde» το προηγούμενο Σάββατο. Όπως γνωρίζετε όμως το ζήτημα αυτό είναι πρωτίστως θέμα των κρατών μελών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης