Εκπτώσεις: Χειρότερες πωλήσεις έγραψε φέτος το 53% των επιχειρήσεων

Εκπτώσεις: Χειρότερες πωλήσεις έγραψε φέτος το 53% των επιχειρήσεων

Από 10% έως 40% η πτώση της αγοραστικής κίνησης λένε οι έμποροι στις περισσότερες πόλεις - Νέο 10ημερο ζητά η ΕΣΕΕ

Εκπτώσεις: Χειρότερες πωλήσεις έγραψε φέτος το 53% των επιχειρήσεων
Με μελανά χρώματα περιέγραψε η πλειονότητα των εμπόρων την εικόνα στην αγορά κατά τη διάρκεια των φετινών ενδιάμεσων εκπτώσεων. 

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) το 53% των εμπόρων «έγραψε» χειρότερες πωλήσεις φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 30% των επιχειρήσεων είδε τις φετινές πωλήσεις, τη συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς, να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις λέει ότι οι πωλήσεις της κινήθηκαν σε καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με το 2015. 

Κλείσιμο


Παρόμοια είναι η εικόνα και σε 74 μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα με τους εμπόρους στην πλειονότητα των περιπτώσεων να μιλούν για πτώση της αγοραστικής κίνησης από 11% έως 40% σε σχέση με το 2015.








Όπως επισημαίνεται στην έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ «σημαντικό ρόλο στην πτώση που σημειώθηκε κατέχουν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των ημερών, το γενικευμένο αρνητικό κλίμα της  αγοράς, και  η πολιτική και οικονομική ανασφάλεια της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης».

Έτσι η ΕΣΕΕ προτείνει ένα 10ήμερο προσφορών από 14-24 Μαΐου 2016 ως «συμφωνία τιμής και αξιολόγησης» των ελληνικών εμπορικών καταστημάτων από τους καταναλωτές που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, «μας τιμούν και μας κρατούν ζωντανούς με την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκπτωτική περίοδο του Μαΐου, αποτέλεσαν τα τρία τέταρτα του δείγματος ενώ μία στις τέσσερις δεν πραγματοποίησε προσφορές. Το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων επέλεξε να διαμορφώσει το επίπεδο των εκπτώσεων μεταξύ 11% και 20% και εν συνεχεία μεταξύ 21% και 40%.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης