Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Η Κύπρος είναι ένα success story

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Η Κύπρος είναι ένα success story

O Βέρνερ Χόγιερ είπε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας με δανειοδοτήσεις τόσο έργων υποδομής όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Η Κύπρος είναι ένα success story
Παρά τις προκλήσεις, η Κύπρος είναι ένα success story, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας με δανειοδοτήσεις τόσο έργων υποδομής όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Χόγιερ έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, την ώρα που η Κύπρος εξέρχεται του τριετούς μνημονίου οικονομικής προσαρμογής.

Κλείσιμο
«Η Κύπρος είναι ένα success story, οι θυσίες του κυπριακού λαού ήταν πολύ επώδυνες και το γνωρίζω αυτό, η ανεργία στους νέους είναι πολύ ψηλή, τα στοιχεία για την ανεργία (συνολικά) δεν είναι ικανοποιητικά, εντούτοις είναι ένα success story», είπε ο κ. Χόγιερ, για να προσθέσει: «Αν πάμε πίσω τέσσερα ή πέντε χρόνια από σήμερα δεν θα το ανέμενα και η Τράπεζα συνεισέφερε σε αυτό και είμαστε περήφανοι».

Ο κ. Χόγιερ ανέφερε ότι η Κύπρος είναι πρώτη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ ως προς τη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, η οποία ανέρχεται συνολικά στο 16% του κυπριακού ΑΕΠ.

Ο κ. Χόγιερ βρίσκεται στο νησί προκειμένου να παραστεί στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της Β` φάσης της εξέλιξης του Πανεπιστημίου, που χρηματοδοτείται από την τράπεζα με ποσό €162 εκατ. που αποτελεί το 75% του συνολικού έργου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης