Οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο 0,07% στις 554 μονάδες με τον τζίρο των συναλλαγών να υποχωρεί περαιτέρω αφού δεν ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ

Οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο
Οριακές διακυμάνσεις, χωρίς νεύρο σήμερα, Πέμπτη, στο χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κάτω από τις 560 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης χθες εισήλθε στην περιοχή των 540-560 μονάδων, εν μέσω πιέσεων στις διεθνείς αγορές, οι οποίες, ωστόσο, επανήλθαν στο κλείσιμο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Merit ΑΧΕΠΕΥ, προσθέτοντας ότι οι προσδοκίες για αίσιο τέλος στην 1η αξιολόγηση βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο στην παρούσα φάση.

Κλείσιμο
Πράγματι οι traders «παίζουν» ως βασικό σενάριο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, παρά τα πρόσφατα εμπόδια. Παρ' όλα αυτά υπάρχει επιφυλακτικότητα, όπως δείχνουν οι ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών αλλά και οι χαμηλοί τζίροι.

«Αυτό σημαίνει ψευδείς διασπάσεις τεχνικών αντιστάσεων και στηρίξεων και αυξημένη δυσκολία στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις. Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση καθυστερήσεων η αντίδραση της αγοράς ενδεχομένως να είναι μια βίαιη κίνηση προς τα κάτω» σχολιάζει η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο 0,07% στις 554 μονάδες με τον τζίρο των συναλλαγών να υποχωρεί περαιτέρω αφού δεν ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ. 

Στις τραπεζικές μετοχές, η Εθνική υποχώρησε κατά 0,87%, η Πειραιώς έκλεισε αμετάβλητη ενώ Eurobank και Αlpha Bank ενισχύθηκαν κατά 0,85% και 1,75% αντίστοιχα. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης