Σε υψηλά δύο μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς συνεχίζεται η άνοδος

Σε υψηλά δύο μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς συνεχίζεται η άνοδος

Ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο περίπου 1% με 560 μετοχές του να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά - Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,6%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,7%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο 0,35% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 0,8%


Σε υψηλά δύο μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς συνεχίζεται η άνοδος
Η αισιοδοξία που έχει κατακλύσει εδώ και τέσσερις εβδομάδες τις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζεται και σήμερα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να βρίσκεται σε υψηλό δύο μηνών. Την ίδια ώρα σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ υποχωρούν πετρέλαιο και χρυσός.

Ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο περίπου 1% με 560 μετοχές του να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. 

Κλείσιμο
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έχει μία απ' τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα καταγράφοντας άνοδο 1,7% κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,6%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,7%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο 0,35% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 0,8%

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Bouygues καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στο να κλείσει deal με την Orange.

Kινητικότητα και για την Vivendi που ανακοίνωσε ότι αύξησε το ποσοστό στην Telecom Italia στο 24,9%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει ριμπάουντ 13% τα χαμηλά του περασμένου μήνα, με τις μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων και τις τράπεζες να ηγούνται των κερδών. 

Έπειτα απ' την αρχική μουδιασμένη αντίδραση στην αύξηση της στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης από την ΕΚΤ, ο Stoxx 600 τελικά διέγραψε τις εβδομαδιαίες απώλειες που σημείωνε την περασμένη Παρασκευή και πλέον είναι σε τροχιά να καταγράψει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί σε επίπεδο εβδομάδων εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης