Με άνοδο 3% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με άνοδο 3% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Στις 535 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Η αγορά προεξοφλεί θετικές ειδήσεις, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ δείχνει ανυποχώρητο και ζητά νέα μέτρα

Με άνοδο 3% έκλεισε το Χρηματιστήριο
Την αντίσταση των 540 μονάδων επιχειρεί να φθάσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας από το πρωί ξεπεράσει εύκολα την πρώτη αντίσταση των 525 μονάδων με τραπεζική ώθηση και με τη βοήθεια 3-4 bluechips.

Ο Γενικός Δείκτης, έχοντας φτάσει έως και τις 542 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 535 μονάδες με άνοδο 3,02%.

Κλείσιμο
Είναι φανερό ότι η αγορά προεξοφλεί θετικές ειδήσεις, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ δείχνει ανυποχώρητο και ζητά νέα μέτρα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg όμως η Ελλάδα έχει βρει έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο «πρόσωπο» της Γερμανίας η οποία φαίνεται ότι εξετάζει την παραχώρηση κάποιας ευελιξίας προς την Ελλάδα για τις συντάξεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ είναι πρόθυμη να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα, λόγω της προσφυγικής κρίσης και ως εκ τούτου, να διαδραματίσει τον ρόλο της «γέφυρας» μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων πιστωτών και ΔΝΤ.

Την κατεύθυνση των πραγμάτων αναμένεται να δείξει και η σημερινή συνάντηση των Θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες το απόγευμα εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκινά ο κύκλος αποτελεσμάτων των τραπεζών, με πρώτη την Eurobank, η οποία με βάση το μέσο όρο αναλύσεων θα εμφανίσει ζημιές 84 εκατ. ευρώ.

Ο Δείκτης FTSE25 κατέγραψε κέρδη 3,56% και ο τραπεζικός δείκτης 9,9%.

Στις τραπεζικές μετοχές, η Eurobank συνεχίζει να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο με κέρδη 14% στα 0,65 ευρώ, η Εθνική ενισχύθηκε κατά 9,74% στα 0,214 ευρώ, η Πειραιώς με άνοδο 6,67% στα 0,16 ευρώ ενώ η Alpha Bank έκλεισε με  άνοδο 9,55% στα 1,72 ευρώ.

Στις μη τραπεζικές μετοχές, κέρδη 5,2% για τον Τιτάνα και 4,2% για την Aegean, στο +5% η Lamda Development, στο +5,9% ο Ελλάκτωρας και +3,3% ο ΟΠΑΠ.

Αυξημένος ο τζίρος σχεδόν στα 100 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης