Στίγκλιτς: Ο Κρούγκμαν κάνει λάθος για τα αρνητικά επιτόκια

Στίγκλιτς: Ο Κρούγκμαν κάνει λάθος για τα αρνητικά επιτόκια

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει εισόδημα και όταν δεν έχει εισόδημα δεν ξοδεύει, υποστήριξε σε συνέντευξη του στο Bloomberg

Στίγκλιτς: Ο Κρούγκμαν κάνει λάθος για τα αρνητικά επιτόκια
Ο Κρούγκμαν κάνει λάθος όταν υποστηρίζει ότι η εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων θα αρκούσε για να ανακάμψει η αμερικάνικη οικονομία, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

«Ο Πωλ έχει πει αρκετές φορές ότι το βασικό πρόβλημα είναι αυτό που αποκαλείται η ζώνη μηδενικών επιτοκίων. Ότι η Fed δεν μπορεί να μειώσει τα επιτόκια κάτω από το μηδέν, τα έχει κρατήσει στο μηδέν για πολύ καιρό και αν είχαμε αρνητικά επιτόκια η οικονομία θα ανέκαμπτε» ανέφερε ο κ. Στίγκλιτς σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Κλείσιμο
«Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος» πρόσθεσε.

«Είχαμε πραγματικά επιτόκια στο -2%, γιατί στο μηδέν είναι το ονομαστικό επιτόκιο, είχαμε χαμηλό πληθωρισμό στο 1% με 2% που είναι αρνητικό πραγματικό επιτόκιο και αυτό δεν έχει βοηθήσει πολύ.Αν πηγαίναμε στο -4%, στο -5%, στο -6%, δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά, θα είχε μια μικρή διαφορά αλλά όχι μεγάλη» υποστήριξε ο ίδιος.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει εισόδημα και όταν δεν έχει εισόδημα δεν ξοδεύει και αυτή είναι η παγίδα στην οποία είμαστε» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης