Αγώνας δρόμου για τις τράπεζες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Αγώνας δρόμου για τις τράπεζες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Πρώτη και βασική είναι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης από την επομένη των εκλογών – Δεύτερη θα είναι οι υποθέσεις του «ακραίου σεναρίου» των stress tests της ΕΚΤ

Αγώνας δρόμου για τις τράπεζες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου
Η ομαλή υλοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχει δύο μεγάλες προϋποθέσεις. Πρώτη και βασική είναι ο σχηματισμός από την επομένη των εκλογών κιόλας μίας κυβέρνησης σταθερής, που θα διαθέτει παράλληλα και την τεχνική εμπειρία για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις βάσει του μνημονίου. Χαρακτηριστικό μάλιστα του εξαιρετικού πιεσμένου χρονοδιαγράμματος στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί η νέα κυβέρνηση είναι ότι οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις τράπεζες θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή ως τις 15 Οκτωβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση το ...φάντασμα του bail in θα αρχίσει να πλανάται στον αέρα!

Δεύτερη προϋπόθεση και καθοριστική για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα είναι οι υποθέσεις του «ακραίου σεναρίου» των stress tests της ΕΚΤ. Οι υποθέσεις αυτές, οι οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί, στην περίπτωση που είναι υπέρμετρα και εξωπραγματικά συντηρητικές για την ελληνική οικονομία πιθανόν να διογκώσουν επικίνδυνα το ύψος των Κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες!

Κλείσιμο
Για περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης