Σύσκεψη Χουλιαράκη - Στουρνάρα στις 17:30 για τις τράπεζες

Σύσκεψη Χουλιαράκη - Στουρνάρα στις 17:30 για τις τράπεζες

Στο επίκεντρο οι εν εξελίξει έλεγχοι για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, και οι τεχνικές και νομοθετικές προεργασίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν έως τις 25 Οκτωβρίου

Σύσκεψη Χουλιαράκη - Στουρνάρα στις 17:30 για τις τράπεζες
Οι εν εξελίξει διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εξετασθούν σήμερα Τρίτη σε συνάντηση που θα έχουν ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 17.30 και θα επικεντρωθεί αφενός στους εν εξελίξει ελέγχους για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφετέρου στις τεχνικές και νομοθετικές προεργασίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν έως τις 25 Οκτωβρίου, ώστε το εγχείρημα της κεφαλαιακής θωράκισης των πιστωτικών ιδρυμάτων να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Στο επίκεντρο θα βρεθούν και ζητήματα που σχετίζονται με την κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών –γνωστή ως BRRD–, τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, αλλά και παράμετροι σχετικοί με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Mισή ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση, στις 5 το απόγευμα, στο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε και ο πρώην αντιπρόεδρος Δραγασάκης. Ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση για τους λόγους που τον έφεραν στο υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης