Τα capital controls έφεραν αύξηση στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων

Τα capital controls έφεραν αύξηση στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το έλλειμμα των ασφαλιστικών Ταμείων έπεσε στα 460 εκατ. ευρώ, από 1,072 δισ τον Ιούνιο

Τα capital controls έφεραν αύξηση στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων
Πρόσκαιρη ανάσα στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων έδωσε η επιβολή των capital controls τον Ιούλιο, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το έλλειμμα των ασφαλιστικών Ταμείων έπεσε στα 460 εκατ. ευρώ, από 1,072 δισ τον Ιούνιο.

Βέβαια σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014 η εικόνα κατάρρευσης των εσόδων των ασφαλιστικών οργανισμών κατά 11,1% δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς, ενώ φόβοι εκφράζονται και για τον Αύγουστο καθώς εκτιμάται ότι η έλλειψη ρευστότητας, η αύξηση της ανεργίας και η πολιτική αβεβαιότητα θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το έλλειμμα των ασφαλιστικών οργανισμών και νοσοκομείων έπεσε στα 460 εκατ. ευρώ, έναντι προϋπολογισθέντος ελλείμματος για το σύνολο του έτους 898 εκατ. ευρώ.


Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης