WSJ: Το ελληνικό πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται ανεξαρτήτως συμφωνίας

WSJ: Το ελληνικό πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται ανεξαρτήτως συμφωνίας

Ακλόνητος στις θέσεις του παραμένει ο Τσίπρας, σημειώνει το αμερικανικό δημοσίευμα

WSJ: Το ελληνικό πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται ανεξαρτήτως συμφωνίας
Το Ελληνικό πρόβλημα ενδέχεται να συνεχίσει να υφίσταται ανεξαρτήτως συμφωνίας, αναφέρει απόρρητο έγγραφο των θεσμών, το οποίο «έπεσε στα χέρια» της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας - δανειστών θα συνεχιστεί, καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών.

Κλείσιμο
Παράλληλα, η έκθεση υπογραμμίζει τις σημαντικές αποκλίσεις στο στρατόπεδο των θεσμών, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει το βασικό σενάριο της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος θα είναι υψηλότερο του βασικού σεναρίου κατά 18% , καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή του.

Βάσει των εκτιμήσεων του Ταμείου, η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω επιμήκυνση των ωριμάνσεων και νέα μείωση των επιτοκίων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Το 2022, το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα διαμορφωθεί στο 142,2% ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση της Κομισιόν, επισημαίνει ότι το χρέος θα ανέλθει στο 124% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, προέβλεπε ότι το ελληνικό χρέος έως το 2022 θα πρέπει να κυμαίνεται στο 110% του ΑΕΠ, ώστε να αποτιμηθεί ως βιώσιμο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέμεινε ακλόνητος μετά τις συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρει η Wall Street Journal.

«Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και ο αμοιβαίος σεβασμός», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως  «Οι αρχές αυτές δεν βασίζονται  σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα, ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τις αρχές αυτές ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης