Σταθεροποίηση στη Wall Street με την προσοχή στα macro

Σταθεροποίηση στη Wall Street με την προσοχή στα macro

Σύμφωνα με τους αναλυτές το βασικό στοιχείο που θα επηρεάσει τους επενδυτές είναι το πώς θα κινηθεί ο δείκτης μεταποίησης ISM

Σταθεροποίηση στη Wall Street με την προσοχή στα macro
Εν αναμονή πληθώρας μακροοικονομικών στοιχείων τα οποία θα δείξουν ακόμη πιο ξεκάθαρα τον προσανατολισμό της αμερικανικής οικονομίας βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, η οποία ξεκίνησε, πάντως, με ήπιες διακυμάνσεις τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το βασικό στοιχείο που θα επηρεάσει τους επενδυτές είναι το πώς θα κινηθεί ο δείκτης μεταποίησης ISM, ενώ υποστηρικτική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις προσέφερε η αύξηση κατά 0,4% των προσωπικών εισοδημάτων τον Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Fed φαίνεται ότι δεν ξεφεύγουν της προσοχής της αγοράς, με τον Stanley Fischer, αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, να δηλώνει σε οικονομικό συνέδριο στο Τορόντο ότι οι χρηματοοικονομικές, εποπτικές αρχές θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στη λήψη μέτρων τα οποία σκοπό θα έχουν να αποφευχθεί μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

Από την πλευρά του ο Eric Rosengren, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστόνης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, υποστήριξε ότι η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά υπάρχουν παράγοντες που συγκρατούν τη Fed, με κυριότερους τη χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξης τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη.

Οριακά κέρδη 14 μονάδων για τον Dow Jones - ο οποίος, πάντως, ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 64 μονάδων - ή 0,08% στις 18.025 μονάδες. Στον αντίποδα ήπιες απώλειες σημειώνει ο S&P 500, ο οποίος αποδυναμώνεται κατά 0,01% στις 2.107 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,13% στις 5.063 μονάδες.

Δύο μετοχές ενισχύονται για κάθε μία που υποχωρεί στο NYSE, ενώ άνω των 120 εκατ. μετοχών έχουν διαπραγματευθεί μέχρι στιγμής.

Απώλειες 46 σεντς για το αμερικανικό αργό στα 59,85 δολάρια, ενώ στα 1.188,40 δολάρια κινείται ο χρυσός, με πτώση ενός δολαρίου.

Στο 2,27% η άνοδος για το ADR της Εθνικής Τράπεζας στα 1,35 δολάρια.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης