Δραγασάκης - Βαρουφάκης: Υποδειγματική η συνεργασία με την Deutsche Telekom για το μέλλον του ΟΤΕ

Δραγασάκης - Βαρουφάκης: Υποδειγματική η συνεργασία με την Deutsche Telekom για το μέλλον του ΟΤΕ

Yπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη - Στα 755 ευρώ ο μισθός των νεοπροσλαμβανομένων στην Cosmote - Δέσμευση της εταιρείας να μην προχωρήσει σε απολύσεις για τρια χρόνια

Δραγασάκης - Βαρουφάκης: Υποδειγματική η συνεργασία με την Deutsche Telekom για το μέλλον του ΟΤΕ
Παγιωμένη πλέον είναι η αντίθεση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τη γερμανική πλευρά. Να όμως που σημερα ο ίδιος με έναν πολυεθνικό παίκτη που ουκ ολίγες επιθέσεις στο παρελθόν δέχθηκε από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ την Deutsche Telekom φαίνεται πως βρήκε πεδίο επαφής. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικοτητας "σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ στο Υπουργείο Οικονομικών. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, και την Deutsche Telekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, κ. Claudia Nemat. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ".

Ειναι γεγονός πως ο κ. Σταθάκης καταβάλλει προσπάθεια ώστε οι επενδυτές να μην κλυδωνιστούν και να δοθεί μια αίσθηση κανονικότητας στη χώρα και την αγορα. Εξάλλου στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης ήταν η γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και η ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην πορεία της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Κλείσιμο
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Οι δύο μέτοχοι συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Στα 755 ευρώ ο μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων στην Cosmote

Νέα τριετή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της COSMΟΤΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων. 

Η σύμβαση προβλέπει τη διαμόρφωση του μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους στα 755 ευρώ, ποσό που, όπως σημειώνεται, «είναι υψηλότερο από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς».

Με τη σύμβαση, τέλος, διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας εργαζομένων που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου έως το τέλος του 2017 «καθώς  η εταιρεία δεσμεύεται  να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους την επόμενη τριετία».
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης