Moody's: Grexit και αποπληθωρισμός βάζουν σε κίνδυνο την Ευρώπη

Moody's: Grexit και αποπληθωρισμός βάζουν σε κίνδυνο την Ευρώπη

Χαρακτηρίζει σοβαρές τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι ένα Grexit θα προκαλέσει ερωτήματα για το ποιες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν

Moody's: Grexit και αποπληθωρισμός βάζουν σε κίνδυνο την Ευρώπη
Σταθερό outlook για την Ευρωζώνη, αλλά και για τη Γερμανία τηρεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's τονίζοντας ωστόσο,πως οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις προϋποθέτουν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Οi αναλυτές της Moody's, σε δύο διαφορετικές τους εκθέσεις επισημαίνουν πως ένα Grexit θα επηρεάσει σημαντικά τόσο την Ευρωζώνη όσο και Βερολίνο.

Κλείσιμο
Στην πρώτη της έκθεση, η Moody's αναφέρει: «Ευρωζώνη: Γενικώς σταθερό outlook που αντικατοπτρίζει εξισορροπημένους κινδύνους – Προϋπόθεση όχι Grexit».

«Συνολικά βλέπουμε μόνο περιορισμένες πιθανότητες βελτίωσης της πιστοληπτικής αξιολόγησης στην Ευρωζώνη από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ παραμένουν σημαντικοί πτωτικοί κίνδυνοι», δηλώνει η Kathrin Muehlbronner, αντιπρόεδρος της Moody's που υπογράφει την έκθεση και συμπληρώνει: «Το σε γενικές γραμμές σταθερό outlook για την Ευρωζώνη αντικατοπτρίζει την πρόβλεψή μας για ήπια οικονομικά ανάκαμψη φέτος όπως και για κάποια πρόοδο στη μείωση των ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς πολλών χωρών. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής βελτίωσης που αναμένεται φέτος οφείλεται στην ανάπτυξη και όχι σε ενεργά μέτρα πολιτικής. Το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται στις περισσότερες χώρες της περιοχής.

Ο οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει, επίσης, πως οι πτωτικοί κίνδυνοι είναι σημαντικοί, με τον επικρατέστερο να είναι οι εξελίξεις με την Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αν και η διαμάχη μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της στην Ευρωζώνη δεν έχει προκαλέσει κάποιο σημαντικό κίνδυνο μετάδοσης σε άλλα κράτη μέλη, η έξοδος της χώρας από τo ευρώ θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις συνολικά για την Ευρωζώνη και ειδικότερα για την Περιφέρεια...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης