Ποιο είναι το καλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο για το 2015

Ποιο είναι το καλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο για το 2015

Οι τοποθετήσεις που υπόσχονται τις καλύτερες και ασφαλέστερες αποδόσεις

Ποιο είναι το καλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο για το 2015
Ενώ οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται ότι θα «κλείσουν» το 2014 με σημαντικά κέρδη, καθώς ο Dow Jones έσπασε το φράγμα των 18.000 μονάδων, οι επενδυτές προετοιμάζουν τα σχέδιά τους για το που θα τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους εντός του επόμενου έτους.

Ορισμένα από τα βασικά θέματα του 2014 – μεταξύ των οποίων η ενίσχυση του δολαρίου, η πτώση στις τιμές εμπορευμάτων και η διαφορετική νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών – δημιουργούν αρκετούς πονοκεφάλους στους επενδυτές. Αν και τα παραπάνω γεγονότα μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, ταυτόχρονα μπορούν να «φτιάξουν» και αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες.

Κλείσιμο
Ως εκ τούτου οι διαχειριστές κεφαλαίων και πλούτου συμβουλεύουν τους επενδυτές να εξετάσουν τα ακόλουθα «σημεία» προκειμένου να φτιάξουν ένα καλό χαρτοφυλάκιο για το επόμενο έτος.

Επενδύσεις σε αμερικανικές μετοχές

Πέραν πάσης αμφιβολίας – τουλάχιστον σύμφωνα με τους διαχειριστές κεφαλαίων – η καλύτερη επενδυτική επιλογή είναι η αύξηση θέσεων σε αμερικανικές μετοχές, καθώς εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν ακόμη ισχυρότερη άνοδο. Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ήταν το μεγάλο γεγονός του 2014, ενώ η ανοδική πορεία του δολαρίου αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και το 2015. Άλλωστε η εκτίμηση ότι θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές του δολαρίου. «Η ενίσχυση του δολαρίου αποτελεί ένα βασικό θέμα για την κατάρτιση του χαρτοφυλακίου μας. Ωφεληθήκαμε από τις long θέσεις μας στο δολάριο έναντι άλλων νομισμάτων, όπως το γεν και το ευρώ», τονίζει ο Paul Amer, διαχειριστής κεφαλαίων στην Insight Investment. Οι ΗΠΑ αναμένεται ότι θα είναι η οικονομία που θα εμφανίσει έναν από τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών. «Άραγε θα είναι οι ΗΠΑ η μόνη οικονομία με καλή ανάπτυξη το 2015; Εάν αυτό ισχύσει τότε αναμένουμε ότι αμερικανικές μετοχές αλλά και άλλες μορφές επενδύσεων όπως πιστώσεις και δολάριο, θα ακολουθήσουν πολύ καλή πορεία», υποστηρίζει ο Mark Burgess, επικεφαλής επενδύσεων στην Threadneedle Investments.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης