Νέα παρέμβαση στη νομισματική πολιτική προανήγγειλε ο Μάριο Ντράγκι

Νέα παρέμβαση στη νομισματική πολιτική προανήγγειλε ο Μάριο Ντράγκι

Στο 1% η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάπτυξη το 2015 στην Ευρωζώνη - Υποβάθμισε τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό λόγω πετρελαίου

Νέα παρέμβαση στη νομισματική πολιτική προανήγγειλε ο Μάριο Ντράγκι
Για νέα παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη νομισματική πολιτική έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε  «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ» διευκρινίζοντας ότι η λήψη νέων μέτρων θα γίνει το 2015 αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση αν και, όπως είπε, η παρέμβαση θα εξεταστεί τον Ιανουάριο.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη εκτίμησε ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 1% για το 2015 κάνοντας λόγο για «αδύναμη» ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Ο «Σούπερ» Μάριο εκτίμησε επίσης ότι τα ρίσκα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης μειώνονται και προχώρησε σε αναθεώρηση των στόχων για τον πληθωρισμό στο 0,5% φέτος, το 0,7% το 2015 και το 1,3% το 2016 λόγω της πορείας των τιμών του πετρελαίου.

Ανακοίνωσε τέλος ότι η ΕΚΤ ξεκίνησε τις αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS προσθέτοντας ότι οι αγορές τίτλων θα διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης