Bobbi Brown: Η γυναίκα που «έκτισε» μία αυτοκρατορία με ένα κραγιόν

Bobbi Brown: Η γυναίκα που «έκτισε» μία αυτοκρατορία με ένα κραγιόν

Τα καλλυντικά της χρησιμοποιούν διάσημες γυναίκες  όπως η Michelle Obama, η ηθοποιός Katie Holmes αλλά και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ την ημέρα του γάμου της

Bobbi Brown: Η γυναίκα που «έκτισε» μία αυτοκρατορία με ένα κραγιόν
Οταν η Bobbi Brown κατάφερε να συστήσει την ομώνυμη σειρά κραγιόν της στο γνωστό πολυκατάστημα Bergdorf Goodman του Μανχάταν στο μακρινό 1991, δεν περίμενε ότι και οι δέκα σκιές με αποχρώσεις ροζ-καφέ θα εξαφανίζονταν από τα ράφια μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Εκτοτε, η πρωτοπόρος μεγιστάνας του μακιγιάζ έχει χτίσει μία αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων δολαρίων, απλώς κάνοντας τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες με όσον το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο γίνεται.

Κλείσιμο
Τα καλλυντικά της χρησιμοποιούν ορισμένες από τις διασημότερες γυναίκες στον κόσμο, όπως η  Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama και η ηθοποιός Katie Holmes, ενώ αυτό το brand προτίμησε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ για την ημέρα του γάμου της.

Η εταιρεία έχει εξελιχθεί από μία επιχείρηση, που λειτουργούσε με ταχυδρομικές παραγγελίες στις αρχές του '90, σε κολοσσό με 68 καταστήματα σε όλον τον κόσμο.  

«Οταν ξεκίνησα την εταιρεία, η αποστολή μου ήταν να φτιάξω ένα κραγιόν στο χρώμα των χειλιών επειδή τα περισσότερα κραγιόν στην αγορά φαίνονταν ψεύτικα, ήταν λιπαρά και μύριζαν άσχημα», λέει η Brown στο CNN. «Ηθελα να δημιουργήσω κάτι που θα μοιάζει φυσικό και θα ήταν σε αρμονία με το χρώμα του δέρματος και των χειλιών της».

Η «ερωτική» σχέση της Brown με τα καλλυντικά άρχισε από την παιδική της ηλικία όταν έβλεπε τη μητέρα της να ακολουθεί όλο το τελετουργικό του μακιγιάζ στο σπίτι τους, στα περίχωρα του Σικάγου. Ωστόσο, το επιχειρηματικό δαιμόνιο, που οδήγησε στη δημιουργία της διεθνούς φήμης εταιρείας καλλυντικών, προέρχεται από το Ρώσο μετανάστη παππού της, ο οποίος ήταν πετυχημένος πωλητής αυτοκινήτων.

Το σχολείο δεν την ενδιέφερε ποτέ και όταν αποφάσισε να παρατήσει  τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το πρώτο έτος, η μητέρα της της έθεσε το ερώτημα-κλειδί: «Εάν μπορούσε να περάσεις μία ημέρα, κάνοντας ό,τι θέλεις, τι θα ήταν αυτό;».

«Θα πήγαινα στο εμπορικό κέντρο και θα πειραματιζόμουν με το μακιγιάζ», ήταν η απάντησή της. Αφού εξασφάλισε πτυχίο θεατρικού μακιγιάζ στο Emerson College στη Βοστώνη, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισε να χτυπάει πόρτες και να δείχνει το portfolio της.

Σύντομα, άρχισε να δουλεύει στις φωτογραφήσεις γνωστών περιοδικών μόδας. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ήταν το εξώφυλλο με τη Naomi Campbell για το Vogue.

Πηγή: Bobbi Brown: Η γυναίκα που "έκτισε" μία αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων με ένα απλό φυσικό... κραγιόν | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/68951/bobbi-brown-i-gynaika-poy-ektise-mia-aytokratoria-disekatommyrion-me-ena-aplo-fysiko#ixzz3FcfCzgQ7

Διαβάστε περισσόετρα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης