Deutsche Bank: Η ΕΚΤ θα αγοράσει κρατικά ομόλογα σύντομα

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ θα αγοράσει κρατικά ομόλογα σύντομα

Στροφή των Γερμανών μαρτυρά σημερινή έκθεση του επενδυτικού οίκου - Γιατί κάμπτονται οι αντιστάσεις τους απέναντι σε ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ θα αγοράσει κρατικά ομόλογα σύντομα
Οι αντιστάσεις των Γερμανών απέναντι στο ενδεχόμενο ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται να κάμπτονται, όπως κανείς μπορεί να συμπεράνει από τη σημερινή έκθεση της Deutsche Bank, η οποία προβλέπει αγορές κρατικών ομολόγων από το Mario Draghi, μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Οι εκθέσεις της Deutsche Bank, και ειδικά εκείνες που φέρουν την υπογραφή του επικεφαλής οικονομολόγου της, Mark Wall, δεν θα πρέπει να θεωρούνται διόλου τυχαίες. Δεν πρόκειται μόνο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, αλλά και αυτή της οποίας οι επικεφαλής έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια άτυποι οικονομικοί σύμβουλοι της Angela Merkel. Επομένως, τα όσα γράφει θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν, εάν όχι την έγκριση του Βερολίνου, τουλάχιστον μία άποψη περί του τρόπου σκέψης του.

Κλείσιμο
Και τώρα, η Deutsche Bank πιστεύει ότι το QE, με ευρείες αγορές κρατικών ομολόγων, είναι το πιθανότερο σενάριο για την Ευρωζώνη, και μάλιστα θα εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Βέβαια, οι οικονομολόγοι της τράπεζας δεν θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν έτσι εύκολα τις αντιρρήσεις τους. “Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το QE με αγορές κρατικών ομολόγων δεν είναι η λύση στην ασθένεια της Ευρωζώνης αλλά ούτε και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο νομισματικής πολιτικής, με δεδομένα τα οικονομικά και θεσμικά χαρακτηριστικά της Ευρωζώνης”, γράφουν.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης