Χρηματιστήριο: Ο πολιτικός παράγοντας βαραίνει τώρα για τους ξένους

Χρηματιστήριο: Ο πολιτικός παράγοντας βαραίνει τώρα για τους ξένους

Ρευστοποιήσεις, ίσως και βίαιες εφόσον έχουμε πολιτική εμπλοκή

Χρηματιστήριο: Ο πολιτικός παράγοντας βαραίνει τώρα για τους ξένους
Mε ... “οδικό” - πολιτικό χάρτη, που τον  κοιτούν  εβδομάδα- εβδομάδα,  πορεύονται πλέον οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το χρηματιστήριο, καθώς κατά γενική ομολογία αγορά δεν υφίσταται όταν μετά απο θετικά αποτελέσματα εξαμήνου, το ενδιαφέρον παραμένει για 10-12 μετοχές. Για όσο υπάρχει λοιπόν πολιτική σταθερότητα η αγορά θα παραμένει σε αυτά τα επίπεδα τιμών ή λίγο υψηλότερα όπως συμβαίνει άλλωστε  τους τελευταίους 11 μήνες.

Στην αντίθετη περίπτωση, όπως λέει ξένος διαχειριστής "κάθε πολιτική εμπλοκή είναι ευκαιρία για να αυξήσει τα ρευστά διαθέσιμα του απο 30%, σε 40%, και ούτω καθεξής.” Και οι ρευστοποιήσεις μπορεί να είναι βίαιες ανάλογα με το πολιτικό γεγονός (λ.χ αποτυχία να βρεθούν οι 180 Βουλευτές).

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το βασικό τους  κριτήριο είναι οι πολιτικές εξελίξεις διότι το καλο σενάριο θέλει τις ελληνικές τράπεζες να μην χρειάζονται πολλά κεφάλαια στα stress tests.

Εφόσον λοιπόν η κυβέρνηση πάρει την πολιτική πρωτοβουλία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – όχι με υποσχέσεις  αλλά με έργα τότε αυτό θα ήταν ένας καλός συνδυασμός με χαμηλές κεφαλαιακές ανάγκες απο τα stress tests.

Αν αντίθετα η αξιωματική αντιπολίτευση υποδεικνύει την πολιτική ατζέντα τότε αυτό φυσικά θα βαρύνει αρνητικά στις διαθέσεις των ξένων επενδυτών που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπολογίζουν τις ρευστοποιήσεις- ειδικά αν πρόκειται για Hedge Funds.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmony.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης