Reuters: Η Αθήνα φοβάται τις επιπτώσεις των stress tests

Reuters: Η Αθήνα φοβάται τις επιπτώσεις των stress tests

Αξιωματούχος του υπ. Οικονομικών αποκάλυψε πως ο κ.  Χαρδούβελης εξέφρασε τις ανησυχίες του στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της 8ης Ιουλίου

Reuters: Η Αθήνα φοβάται τις επιπτώσεις των stress tests
Η Αθήνα πιέζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει υπόψη της στα stress tests τα νέα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών και όχι μόνο τα στοιχεία των περσινών ισολογισμών τους, όπως λέει στο Reuters πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει πρωινό ρεπορτάζ του Newmoney.gr, η ΕΚΤ περνά από κόσκινο 7.000 επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα, οι έλεγχοι της ΕΚΤ είναι πιο αυστηροί από τους προηγούμενους, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος αντιδρά στην αλλαγή των κριτηρίων από την πλευρά της ΕΚΤ προς το αυστηρότερο, και διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και την αποκατάσταση της ρευστότητας. Οι αντιρρήσεις Χαρδούβελη αφορούν αφενός στο ότι η αξία των ακινήτων που συνδέονται με δάνεια θα υπολογιστεί με τρέχουσες -χαμηλές- αξίες αγοράς, καθώς και ότι λαμβάνονται υπ’ όψιν τα στοιχεία τέλους του 2013, χωρίς δηλαδή να υπολογιστούν τα κεφάλαια που προστέθηκαν με τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2014.

Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε πως ο Γκ. Χαρδούβελης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα stress tests στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της 8ης Ιουλίου, καθώς η Αθήνα επιθυμεί να αποφύγει την εμφάνιση νέων κεφαλαιακών αναγκών στον τραπεζικό της κλάδο, ειδικά καθώς οι τράπεζες έχουν μεν τα σχέδια αναδιάρθρωσης έτοιμα, αλλά δεν τα έχουν εφαρμόσει ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης