Με άνοδο έκλεισε το Xρηματιστήριο

Με άνοδο έκλεισε το Xρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά η ελληνική αγορά με τον ΓΔ στις 1.154 μονάδες - Πού τοποθετούνται οι νέες στηρίξεις

Με άνοδο έκλεισε το Xρηματιστήριο
Οριακά χαμηλότερα από τις 1.160 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, το σημείο στήριξης που αποτελεί κλειδί για την περαιτέρω τάση του Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν άνοδο μετά τις ανησυχίες για επανεμφάνιση της τραπεζικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Όπως τονίζει η Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, αν και ήδη οχυρωμένες κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι ελληνικές τράπεζες από τις πραγματοποιήσεις ΑΜΚ η μείωση ανάληψης ρίσκου και θέσεων από τους «πολλά βαρύς» πλέον ξένους επενδυτές έφερε στην αναγνωρισμένη ρηχή αγορά τα πάνω κάτω με το Γενικό Δείκτη να κατεβαίνει δέκα - δέκα τις μονάδες καταστρατηγώντας στο διάβα τις στηρίξεις των 1220, των 1.180 και των 1.160 μονάδων.

Κλείσιμο
Επόμενα σημεία στήριξης στο ενδεχόμενο περαιτέρω πτωτικής κίνησης εντοπίζονται στις 1.115 μονάδες και έπειτα στις 1.095 μονάδες.

Μετά το πτωτικό σερί των προηγούμενων εβδομάδων κατά το οποίο το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε "βουτιά" έως και 4%, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά 01,30% στις 1.154 μονάδες με τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 75 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 στις 372 μονάδες με σημαντική στήριξη στις 365 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη επηρεάζει η κρίση στην πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo, η οποία ανέστειλε την διαπραγμάτευση των μετοχών της μετά την αδυναμία της μητρικής της Espirito Santo International να αποπληρώσει βραχυπρόθεσμους τίτλους, ύψους 2,55  δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη Merrion Stockbrokers, στο Δουβλίνο.

Παράγοντες της χρηματιστηριακής και τραπεζικής αγοράς δεν θεωρούν πάντως πως το περιστατικό με την πορτογαλική τράπεζα θα επηρεάσει την Ελλάδα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η χθεσινή αντίδραση ήταν υπερβολική. «Ξύπνησε συναισθήματα παλαιών καιρών και οπωσδήποτε επηρεάζει το κλίμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης