Hedge Funds προς Αργεντινή: Θα δώσουμε μια «ανάσα» πριν την χρεωκοπία μόνο αν...

Hedge Funds προς Αργεντινή: Θα δώσουμε μια «ανάσα» πριν την χρεωκοπία μόνο αν...

Η Αργεντινή πρέπει να κάνει σοβαρά και συγκεκριμένα βήματα, αναφέρουν εκπρόσωποι των κερδοσκοπικών κεφαλαίων

Hedge Funds προς Αργεντινή: Θα δώσουμε μια «ανάσα» πριν την χρεωκοπία μόνο αν...
Έτοιμοι να δώσουν «αέρα» στην Αργεντινή προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές της εμφανίζονται κάτοχοι επενδυτικών κεφαλαίων αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το Μπουένος Άιρες θα διαπραγματευτεί με καλές προθέσεις.

«Θα μπορούσαμε να πειστούμε να δώσουμε στην Αργεντινή περισσότερο χρόνο αν η κυβέρνησή της κάνει συγκεκριμένα και σοβαρά βήματα... αλλά η σιωπή από την πλευρά της Αργεντινής είναι εκκωφαντική. Δεν εμφανίζεται αποφασισμένη για μια έγκαιρη λύση» σημείωσε εκπρόσωπος του κερδοσκοπικού fund Elliott Management μιλώντας στους Financial Times.

Κλείσιμο
Είχε προηγηθεί συνάντηση τη Δευτέρα αξιωματούχων της Αργεντινής με τον διαμεσολαβητή που έχει αναλάβει την υπόθεση αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν παρών στη συνάντηση ήταν και ο αργεντίνος υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στόχος της Αργεντινής στη συνάντηση αυτή ήταν να εξετάσει αν θα μπορούσε να πετύχει μια συμφωνία διακανονισμού για τους ισχυρισμούς όλων των κατόχων επενδυτικών κεφαλαίων και όχι μόνο αυτών που δικαιώθηκαν στα αμερικανικά δικαστήρια.

Μολονότι τα περιθώρια για την Αργεντινή προκειμένου να αποφύγει να χρεωκοπήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στενεύουν επικίνδυνα, το Μπουένος Άιρες από τη μια συνεχίζει να επιτίθεται στα αμερικανικά δικαστήρια που δικαίωσαν κερδοσκοπικά fund τα οποία δεν είχαν δεχθεί την αναδιάρθρωση του χρέους και από την άλλη παρομοιάζει τους κατόχους των επενδυτικών κεφαλαίων ως αρπακτικά. Αργεντίνοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η χώρα θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αν της επιτραπεί προηγουμένως να εξυπηρετήσει το τρέχον χρέος της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης