Σκληραίνει η κόντρα ηλεκτροπαραγωγών - Στασινόπουλου για το κόστος του ρεύματος

Σκληραίνει η κόντρα ηλεκτροπαραγωγών - Στασινόπουλου για το κόστος του ρεύματος

Κομβικός ο ρόλος της ΔΕΗ που εμμένει στη δική της κοστολόγηση

Σκληραίνει η κόντρα ηλεκτροπαραγωγών - Στασινόπουλου για το κόστος του ρεύματος
Οι πλευρές παίρνουν θέση «μάχης» για τον καθορισμό της τιμής του ρεύματος. Τα λόγια αυτά από το υπουργικό περιβάλλον αναδεικνύουν και τη διάσταση που τείνει να πάρει η θεσμοθέτηση των δημοπρασιών για την οποία υπάρχει διάσταση απόψεων και συμφερόντων μεταξύ μεγάλων ελληνικών ομίλων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζήτησε καθοδήγηση από το ΥΠΕΚΑ διαπιστώνοντας και μετά την επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ ότι μεταξύ τμήματος της βιομηχανίας και των ηλεκτροπαραγωγών υπάρχει τεράστια διάσταση απόψεων.

Κλείσιμο
Αυτό προκύπτει από τα κείμενα που έχουν υποβληθεί στη διαβούλευση και συνίσταται στο εξής:

Ο όμιλος Στασινόπουλου διαμέσω των αντιπροσώπων του έχει κινητοποιηθεί φοβούμενος ότι η τιμή ρεύματος που θα καθοριστεί από τη διαδικασία των δημοπρασιών θα καταστεί τελικά υψηλότερη από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα που έχει λάβει με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Στην άποψη αυτή εκφράζεται η ανησυχία ότι η τιμή του ρεύματος που θα λαμβάνει δεν θα μπορέσει να παραμείνει στα αυτά επίπεδα καθώς προστατεύεται μόνο από προσωρινές συνθήκες οι οποίες δεν έχουν εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη διάρκεια.

Μάλιστα, η πλευρά αυτή διαρρέει ότι μπαίνει και πάλι θέμα κλεισίματος της βιομηχανίας, όταν μάλιστα έναν μήνα πριν μιλούσε για επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ο παραδοσιακός βιομήχανος φέρεται αποφασισμένος ακόμη και να κλείσει τα εργοστάσια του και μιλάει για κοροϊδια απο την πλευρά της κυβέρνησης.

Καθοριστικό ρόλο παίζει η ΔΕΗ που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει στην μέθοδο προσέγγισης του κόστους παραγωγής της που προσδιορίζει στα επίπεδα των 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΔΕΗ, αυτή θα είναι η στάση και η φιλοσοφία της κατά τη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων.

Η μνημονιακή υποχρέωση σημειώνει ότι αποκλειστική πρόσβαση στις δημοπρασίες έχουν παραγωγοί και προμηθευτές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης