Γιακουμάτος για μείωση των τιμών: Εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος

Γιακουμάτος για μείωση των τιμών: Εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος

«Εγώ δεν θα λύσω σε δυο μήνες το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα σαράντα χρόνια... αλλά θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να καταπολεμήσω την ακρίβεια», σημείωσε 

Γιακουμάτος για μείωση των τιμών: Εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και ρητή εντολή του πρωθυπουργού για μείωση των τιμών στην αγορά επανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε χαρακτηριστικά: «Οταν σου δίνει την πολιτική εντολή και με πολιτική βούληση ότι πρέπει per terra και per mare να πέσουν οι τιμές, αυτό πρέπει να το κάνεις». 

«Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος... Πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να ρίξουν οι τιμές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι» είπε ο  υφυπουργός Ανάπτυξης. 

Κλείσιμο
Το σχέδιο Γιακουμάτου περιλαμβάνει τρία στάδια: «Πρώτα θα έχουμε σύνθεση - διάλογο, δεύτερο τολμάμε μέτρα, τρίτο ‘πού σε πονεί και πού σε σφάζει’» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σε πρώτη φάση αυτό που επείγει σε μία χώρα που περνά μία εθνική τραγωδία οικονομική, όπου υπάρχει αγοραστική αδυναμία τρομακτική, όπου το 25% είναι νεόπτωχοι, είναι το καλάθι το απαραίτητο για την οικογένεια. Το ψωμί, το λάδι, το γάλα, τα απορρυπαντικά, αυτά που χρειάζεται μία οικογένεια», σημείωσε ο υφυπουργός. 

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι σε δυο μήνες, και όχι σε 15 ημέρες, θα υπάρχουν δείγματα της πολιτικής του. «Εγώ δεν θα λύσω σε δυο μήνες το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα σαράντα χρόνια... αλλά θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να καταπολεμήσω την ακρίβεια. Έχουν προσπαθήσει κι άλλοι να μειώσουν τις τιμές, αλλά η στάμνα πολλές φορές πάει στην βρύση μια φορά σπάει» επισήμανε. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης