Σταθερή αντίδραση από το χρηματιστήριο για τις εκλογές

Σταθερή αντίδραση από το χρηματιστήριο για τις εκλογές

Με αιχμή την Εθνική (+2,1%) οι επενδυτές προβλέπουν επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών- Ποιες είναι οι επενδυτικές επιλογές που παρουσιάζουν προοπτικές ανάκαμψης

Ταξίδευε με τρία κιλά χασίς
Σταθερή αντίδραση από το χρηματιστήριο για τις εκλογές
Ο μέσος όρος της ελληνικής αγοράς είναι discount σε σχέση με τις αναδυόμενες ομοειδείς  αγορές (P/E και EV/EBIDTA), c.24% για το 2015 και c.11% για το 2016.

Με αιχμή την μετοχή της Εθνικής το χρηματιστήριο κινείται ανοδικά, επιδοκιμάζοντας τους συσχετισμούς του πολιτικού αποτελέσματος των εκλογών και αναμένοντας τη διαμόρφωση των νέων ισορροπιών για την κλιμάκωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά, η μετοχή της Εθνικής κινείται ανοδικά (+2,6%) στα €2,35, της ΔΕΗ -1,01% στα €10,73, του ΟΠΑΠ +0,88% στα €11,40, του ΟΤΕ +1,43% στα €10,65, του Μυτιληναίου +1,59% στα €6,4 και της Πειραιώς +1,01% στο €1.

Σε σημερινή ανάλυσή της η Εθνική Χρηματιστηριακή προβλέπει ότι το επόμενο τρίμηνο θα εμπεριέχει θετικά στοιχεία για τη χρηματιστηριακή αγορά, βασιζόμενη στα αποτελέσματα εταιρειών που θα απεικονίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και την πολιτική της ΕΚΤ σε συνδυασμό με την έναρξη διαπραγμάτευσης της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Από τις ελληνικές τράπεζες επιλέγει την Alpha Bank, και από τις υπόλοιπες μετοχές ΕΛΛΑΚΤΩΡ, FFGroup, ΟΤΕ, Jumbo, Fourlis, Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil και Eurobank properties.

Η αποτίμηση της ελληνικής αγοράς είναι τώρα περισσότερο ελκυστική σε σχετικούς όρους σε σχέση με άλλες αναπτυσσόμενες είτε αναπτυγμένες αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης