Παράταση στην εξόφληση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από ΤΕΜΠΜΕ και ΕΤΕΑΝ

Παράταση στην εξόφληση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από ΤΕΜΠΜΕ και ΕΤΕΑΝ

Μέσω της παράτασης ομολόγου ύψους 640 εκατ. ευρώ που λήγει τον προσεχή Αύγουστο

Booze Cooperativa: Ο Θάλαμος από την ομάδα Nova Melancholia
Παράταση στην εξόφληση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από ΤΕΜΠΜΕ και ΕΤΕΑΝ
Σε παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στα εγγυοδοτικά προγράμματα της πρώην ΤΕΜΠΜΕ προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η παράταση θα δοθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την ανανέωση του ομολόγου ονομαστικής αξίας 640 εκατ. ευρώ, που αποτελεί μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, και λήγει τον Αύγουστο του 2014, η οποία θα συμπληρωθεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Κλείσιμο
Στην παράταση υπάγονται όχι μόνο οφειλές από τα προγράμματα εγγυήσεως δανείων κεφαλαίου κινήσεως (α’ και β φάση) που είχαν χορηγηθεί από την πρώην ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και οφειλές καθώς και εγγυήσεις από το σύνολο των προγραμμάτων της πρώην ΤΕΜΠΜΕ και της νυν ΕΤΕΑΝ.
 
Σημειώνεται ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο μέσω της ΕΤΕΑΝ ΑΕ έχουν πραγματοποιηθεί  παρατάσεις  αποπληρωμής  μέχρι το τέλος  Μαϊου 2014 για περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις με εγγυημένες οφειλές δανείων κεφαλαίου κινήσεως (α’ και β΄φάση), ενώ έχουν χορηγηθεί ισάριθμες περίπου εγκρίσεις για συγχρηματοδότηση και εγγύηση επιχειρηματικών δανείων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ).
 
Η παράταση αυτή αφορά, επίσης, 1450 επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε λοιπά προγράμματα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ καθώς και της πρώην ΤΕΜΠΜΕ ύψους 76 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης