Χρηματιστήριο: Έκλεισε με άνοδο 1,49%

Χρηματιστήριο: Έκλεισε με άνοδο 1,49%

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1178,12 μονάδες - Η αγορά αντέδρασε χάρις τις τράπεζες, αλλά και ορισμένες βασικές μετοχές του Δείκτη


«Νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας
Χρηματιστήριο: Έκλεισε με άνοδο 1,49%
Με μια επιχειρηματική συμφωνία  μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG σφραγίστηκε η άνοδος στο χρηματιστήριο μετά από τέσσερις αρνητικές συνεδριάσεις.

Αν και είναι νωρίς για τις λεπτομέρειες, η κάλυψη του ομολογιακού δανείου της MIG από την Πειραιώς σημαίνει χρηματοδότηση των συμμετοχών- θυγατρικών της πρώτης, δηλαδή χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Κλείσιμο
Η κίνηση δεν προκάλεσε αρχικά μεγάλη αντίδραση - διότι η MIG είχε σημειώσει  άνοδο 30% από τις αρχές του χρόνου - ωστόσο όταν ανακοινωθούν όλα τα μέρη τότε αναμένεται να υπάρξει ωφέλεια για τους εμπλεκόμενους.        

Σήμερα, όμως, η αγορά αντέδρασε χάρις τις τράπεζες, αλλά και ορισμένες βασικές μετοχές του Δείκτη – όπως του ΟΠΑΠ – εν μέσω της αναδιάταξης της στάθμισης των τραπεζικών μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1178,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,49%.  Όμως, τα επίπεδα  τιμών είναι κρίσιμα από τεχνικής πλευράς να διατηρηθούν, εν μέσω και της μεταβλητότητας που θα προκαλέσει ο msci (ανακοίνωση των σταθμίσεων) αλλά και η εισαγωγή 1 δισ. μετοχών.    

Με κέρδη 2,94% η Alpha bank στα 0,666, κέρδη για την Εurobank με άνοδο 1,97% στα 0,366 ευρώ. Αρνητικά έκλεισε η Εθνικής στα 2,42 ευρώ με πτώση 3,20% και το warrant έχασε 12,8% στα 0,545 λεπτά.                 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης