«Ναυάγησε» η δημιουργία της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο

«Ναυάγησε» η δημιουργία της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο

Η αμερικανική Pfizer δεν εξαγοράζει τη βρετανική AstraZeneca - Η βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς της απορρίφθηκε

«Ναυάγησε» η δημιουργία της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο
Τη βελτιωμένη προσφορά ύψους 63 δισ. στερλινών (106 δισ. δολαρίων) για την εξαγορά της, απέρριψε με γρήγορους ρυθμούς η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, μια προσφορά που υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία Pfizer, με την οποία θα δημιουργείτο η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της AstraZeneca ανακοίνωσε ότι «δεν δίστασε» να απορρίψει τις προτάσεις, οι οποίες, όπως θεωρεί, «υποεκτιμούν σημαντικά την αξία» της εταιρείας και δεν αποτελούν επαρκή βάση για μία συμφωνία με την Pfizer.

Από την άλλη, ο αμερικανικός όμιλος θα προτιμούσε τη συναίνεση της AstraZeneca για την εξαγορά της, καθώς οι εχθρικές εξαγορές συνήθως απαιτούν περισσότερο χρόνο και υψηλότερο τελικό τίμημα και ενέχουν περισσότερους κινδύνους, επειδή η επιχείρηση που κάνει την προσφορά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που είναι στόχος εξαγοράς, για να την αξιολογήσει.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Pfizer θα αυξήσει και πάλι την προσφορά της, μεταξύ άλλων επειδή θέλει να υπάρχει η συμφωνία πριν από ενδεχόμενη αλλαγή των αμερικανικών φορολογικών κανόνων, η οποία θα μπορούσε να την εμποδίσει να μεταφέρει τη φορολογική της βάση στη Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης