Προβόπουλος: Από τις καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες

Προβόπουλος: Από τις καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες

Έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό - Καθ' οδόν το Grecovery, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Provopoulos: Greek banks amongst the best capitalized insitutions of Europe
Στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε σε ομιλία του στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, τονίζοντας ότι η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Όπως επεσήμανε, οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. «Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο Γ. Προβόπουλος σημείωσε ότι η χώρα κάνει σημαντική πρόοδο στην  δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery – είναι καθ' οδόν».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης