S&P: Τα πρώτα θετικά σχόλια και η αναμενόμενη αναβάθμιση τον Σεπτέμβριο

S&P: Τα πρώτα θετικά σχόλια και η αναμενόμενη αναβάθμιση τον Σεπτέμβριο

Επιβεβαίωσε το «Β-/Β» για Ελλάδα - Σταθερό outlook, το οποίο, σύμφωνα με τον οίκο, εξισορροπεί την προσήλωση της κυβέρνησης στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

S&P: Τα πρώτα θετικά σχόλια και η αναμενόμενη αναβάθμιση τον Σεπτέμβριο
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση ''Β-/Β'' για το αξιόχρεο της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές (outlook) λέγοντας ότι η οικονομία της χώρας σταδιακά σταθεροποιείται.

"Κατά τη γνώμη μας, τα βήματα που η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών της έχουν ενισχύσει τις εξωτερικές και δημοσιονομικές επιδόσεις," αναφέρεται στην έκθεση του οίκου S&P.

Κλείσιμο
"Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην είσπραξη εσόδων και σχεδιάζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο."

Ο S&P αναφέρει ακόμη, ότι η σταθερή προοπτική για την ελληνική οικονομία έχει να κάνει με την άποψή του ως προς τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή.

Η τελευταία έκθεση της Standard & Poor's για την ελληνική οικονομία τον Οκτώβριο 2013 αναγνώριζε την δημοσιονομική πρόοδο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο ανέφερε πως τόσο το χρέος της γενικής κυβερνήσεως, όσο και το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος είναι υπερμεγέθη.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η Standard & Poor's αναμένεται να προχωρήσει σε μεταβολή της αξιολογήσεως της Ελλάδας κατά την φθινοπωρινή της αξιολόγηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο οίκος Moody's αναμένεται να αξιολογήσει την ελληνική πρόοδο με έκθεση που θα δημοσιοποιήσει στις 4 Απριλίου 2014, ενώ στις 23 Μαΐου 2014 θα ακολουθήσει ο οίκος FitchRatings.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης