Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα θετικά μάκρο των ΗΠΑ

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα θετικά μάκρο των ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν σήμερα από συγχωνεύσεις και αγορές εταιριών όπως η RWE και η Societe Generale

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα θετικά μάκρο των ΗΠΑ
Ανέκτησαν μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας οι ευρώπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν σήμερα από συγχωνεύσεις και αγορές εταιριών όπως η RWE και η Societe Generale. Ο Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 1,17% στις 326 μονάδες στο Λονδίνο. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 3,3% από την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές τηρούσαν στάση αναμονής για το δημοψήφισμα της Κριμαίας.

Κλείσιμο
Εντωμεταξύ, κυρώσεις σε 13 Ρώσους αξιωματούχους και 8 αξιωματούχους της Κριμαίας αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.  τη Δευτέρα ως απάντηση στο δημοψήφισμα της Κριμαίας την Κυριακή, κατα το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποφάσισε την προσάρτηση στη Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων το δημοψηφισμα είναι παράνομο και δεν αναγνωρίζεται από την Ε.Ε. Ως εκ τούτου, οι υποκινητές του θα υποστούν κυρώσεις, όπως "πάγωμα" των περιουσιακών τους στοιχείων αλλά και περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός της Ε.Ε., ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν επιπλέον κυρώσεις σε παραπάνω άτομα, τα οποία μέχρι στιγμής περιορίζονται σε πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης