Κύπρος: Ηπιότερη η ύφεση το δ' τρίμηνο του 2013 - Στο 5,1%

Κύπρος: Ηπιότερη η ύφεση το δ' τρίμηνο του 2013 - Στο 5,1%

Αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στους τομείς της οικονομίας, των τραπεζών, των μεταφορών και του εμπορίου - Σε θετική τροχιά ο τομέας του τουρισμού


Κύπρος: Ηπιότερη η ύφεση το δ' τρίμηνο του 2013 - Στο 5,1%
Σημαντικά ηπιότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις του μνημονίου αποδεικνύεται ότι ήταν η ύφεση της κυπριακής οικονομίας το 2013, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία για την συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το τέταρτο τρίμηνο του περσινού έτους, τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

Η Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε προς τα κάτω, στο 5,1%, την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, από συρρίκνωση 5,3% που ανακοίνωσε στις 14 Φεβρουαρίου του 2014.

Κλείσιμο
Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο -5,0%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Aρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (Βιομηχανία, Κατασκευές), όπως επίσης οι τομείς των Τραπεζών, των Μεταφορών, του Εμπορίου και των λοιπών Υπηρεσιών.

Θετικό ρυθμό ανάπτυξης παρουσίασε ο τομέας του Τουρισμού.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (τρίτο τρίμηνο) του 2013, η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας διαμορφώθηκε στο 0,8%.

Αυτό ήταν το δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Η συρρίκνωση της οικονομίας ξεκίνησε από το τρίτο τρίμηνο του 2011. Σε ύφεση η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με τους τεχνικούς όρους (δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωση), εισήλθε στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης