Πού επιμένει η κυβέρνηση σε πρόστιμα, απολύσεις, γάλα και πλεόνασμα

Πού επιμένει η κυβέρνηση σε πρόστιμα, απολύσεις, γάλα και πλεόνασμα

Η κυβέρνηση απειλεί να φέρει στη Βουλή «ως έχει» το νομοσχέδιο για τη μείωση των προστίμων και τις αλλαγές στο φόρο υπεραξίας, έστω και αν δεν απαντήσει θετικά η Τρόικα

Πού επιμένει η κυβέρνηση σε πρόστιμα, απολύσεις, γάλα και πλεόνασμα
Στην κυβέρνηση προχωρούν πλέον με δική τους ατζέντα, ακόμη και ερήμην των δανειστών, αν χρειαστεί.  Με το βλέμμα στις διπλές κάλπες σε δυόμισι μήνες,  η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τις δικές της θέσεις σε θέματα όπου δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα και δείχνει διατεθειμένη να νομοθετήσει ακόμα και μονομερώς. Συγκεκριμένα, πέραν των αλλαγών στον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα, η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές σε:

1) Πρόστιμα της Εφορίας: στο υπουργείο Οικονομικών ήρθαν σε ρήξη με τους ελεγκτές. Λόγω της κωλυσιεργίας τους, απειλούν να φέρουν στη Βουλή «ως έχει» το νομοσχέδιο για τη μείωση των προστίμων και τις αλλαγές στο φόρο υπεραξίας, έστω και αν δεν απαντήσει θετικά η Τρόικα. «Η αγορά δεν λειτουργεί, το πτώμα μύρισε, πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα γιατί έχουν παγώσει τα πάντα» λένε χαρακτηριστικά στην Πλατεία Συντάγματος.
 
Κλείσιμο
Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις της Τρόικας, αναμένεται μέχρι την Πέμπτη να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει:
 
- Μείωση στα 250 από 1.000 ευρώ για τα πρόστιμα στους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία.
- Μείωση στα 500 ευρώ από 2.500 ευρώ για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία.
 
 Σαν συμβιβαστική λύση, για να πει «ναι» η τρόικα, στην κυβέρνηση εξετάζουν το πρόστιμο των 1000 ευρώ να μειωθεί στα 400 ευρώ και των 2.500 ευρώ στα 800 ευρώ αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης