ΟΤΕ: Την πρώτη αύξηση κερδών μετά από 5 χρόνια “πανηγυρίζει” η Morgan Stanley

ΟΤΕ: Την πρώτη αύξηση κερδών μετά από 5 χρόνια “πανηγυρίζει” η Morgan Stanley

Για πολύ ισχυρό τρίμηνο και αύξηση των κερδών, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, κάνει λόγο η Morgan Stanley, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ

ΟΤΕ: Την πρώτη αύξηση κερδών μετά από 5 χρόνια “πανηγυρίζει” η Morgan Stanley
Όπως σημειώνει ο οίκος, τα έσοδα του ομίλου ήταν κατά 5% υψηλότερα των εκτιμήσεών του και τα EBITDA κατά 3% υψηλότερα. Τα έσοδα του ΟΤΕ αυξήθηκαν κατά 2,5%, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, με τα EBITDA να αυξάνονται κατά 6,6%, επίσης για πρώτη φορά από το 2009.

Οι προοπτικές για το 2014 προϊδεάζουν για περαιτέρω σημαντική βελτίωση μεγεθών, όπως σημειώνει η Morgan Stanley, με τον ΟΤΕ να περιμένει μικρότερη μείωση των εσόδων από το -6% του 2013 και τον οίκο να κάνει λόγο για μείωση 3%.

Κλείσιμο
Οι προβλέψεις των αναλυτών είναι για σταθερά EBITDA κατά το 2014 και το 2015, με την αναλογία χρέους/EBITDA στο 0,8 το 2014 (από 1,03 το 2013).

Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley αναμένει πορεία ανάλογη της αγοράς από τη μετοχή του ΟΤΕ, δίνοντας τιμή στόχο στα 12,5 ευρώ. 

Από την πλευρά της, η Beta σημειώνει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρά cashflows και μείωση κατά το ήμισυ του καθαρού χρέους. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης