Η ανακοίνωση των stress test φέρνει τα νέα ραντεβού των funds με τους τραπεζίτες

Η ανακοίνωση των stress test φέρνει τα νέα ραντεβού των funds με τους τραπεζίτες

Σε ρόλο "προξενήτρας" η Goldman Sachs που έχει κατεβάσει σήμερα στην Αθήνα fund managers - Την επόμενη εβδομάδα τα στοιχεία της BlackRock - Η σύσκεψη διοικήσεων με τον Γ. Προβόπουλο

Η ανακοίνωση των stress test φέρνει τα νέα ραντεβού των funds με τους τραπεζίτες
Στο μικροσκόπιο ξένων επενδυτών μπαίνουν σήμερα οι τράπεζες την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία η ανακοίνωση των ευρημάτων της BlackRock από τα stress test.  
 
Τα ραντεβού που έχει κλείσει για σήμερα στην Αθήνα η Goldman Sachs μεταξύ funds και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είναι πολλά ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν επαφές και με στελέχη της κυβέρνησης.
 
Κλείσιμο
Μεταξύ των πελατών του διεθνή οίκου που έχουν στείλει εκπροσώπους τους για τα ραντεβού είναι οι Paulson, Center Bridge, Decade Partners, Millenium, Ocean Wood.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων περιμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας της BlackRock για τις πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών καθώς επίσης τι θα γίνει με τα τραπεζικά warrants με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο για τις τράπεζες παραμένει σε εκκρεμότητα.
 
Πάντως ήδη φαίνεται να αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση γι αυτή τη διαδικασία, όπως φάνηκε στις χθεσινές συναντήσεις που είχε ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος με τις διοικήσεις των Εθνικής,  Alpha Bank,  Πειραιώς και Eurobank. Οι τελευταίοι έλαβαν μία πρώτη ενημέρωση απ' τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο για τα ευρήματα της BlackRock, τα οποία πιθανόν να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Κάτι φυσικά που θα ανοίξει και το δρόμο να ληφθούν οι αποφάσεις για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών που θα έχουν καταγράψει Core Tier I μικρότερο του 9%.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης