Δημοσκόπηση Reuters: Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ

Δημοσκόπηση Reuters: Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ

Δεν θα πάρει άλλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό και να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης, ανέφερε η πλειονότητα των traders που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση Reuters: Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Πέμπτης και δεν θα πάρει άλλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό και να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης, ανέφερε η πλειονότητα των traders που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι περισσότεροι από τους 24 traders δήλωσαν ότι δεν περιμένουν η ΕΚΤ να μειώσει και άλλο τα επιτόκια από το ιστορικό χαμηλό του 0,25%, που βρίσκονται σήμερα, ούτε να ρίξει το επιτόκιο καταθέσεων κάτω από το μηδέν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να αναλάβει καμία δράση που θα μπορούσε να αυξήσει την παροχή χρήματος και να ενισχύσει τον πληθωρισμό που υποχώρησε στο 0,7% τον Ιανουάριο, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της, εξέλιξη που πυροδότησε ανησυχίες για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη.

«Κάτι θα κάνουν, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει σε αυτή τη συνεδρίαση. Νομίζω ότι θα δουν πώς θα αντιδράσουν οι αγορές τον επόμενο μήνα και μετά» δήλωσε trader.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης