Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για έργα 1 δισ. ευρώ στα νησιά του Αιγαίου

Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για έργα 1 δισ. ευρώ στα νησιά του Αιγαίου

Η πολυνησιακή μορφολογία της Ελλάδας δημιουργεί τεράστιες ανάγκες για τους κατοίκους των νησιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων «φυλάττουν Θερμοπύλες». Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ,  τα προβλήματα των νησιών έρχονται στην πρώτη γραμμή και γίνεται προσπάθεια επίλυσης πολλών εξ αυτών.

Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για έργα 1 δισ. ευρώ στα νησιά του Αιγαίου
Μόνο στο Αιγαίο έχουν ξεκινήσει, συνεχίζουν ή ολοκληρώνονται περίπου 1.000 έργα, προϋπολογισμού πάνω από ένα  δισεκατομμύριο  ευρώ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, πήρε  την πρωτοβουλία και θέτει για πρώτη φορά  στην ατζέντα των πολιτικών της Ε.Ε την ιδέα της «νησιωτικότητας».

Κλείσιμο
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από το πρόγραμμα της Περιόδου 2007-2013 υλοποιούνται σημαντικά έργα σε όλα τα νησιά που συνεισφέρουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και στην βελτίωση των όρων ποιότητας διαβίωσης. Συνοπτικά στοιχεία που αφορούν τα έργα και την υλοποίηση είναι τα εξής:

- το Επιχειρησιακό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανέρχεται σε 355 εκατομμύρια  εκ των οποίων η ΕΔΑ της Περιφέρειας υλοποιεί τα 267 εκ

- έχουν ενταχθεί συνολικά 245 έργα προϋπολογισμού 535 εκ. Στα εν λόγο έργα δεν έχει υπολογιστεί η παρέμβαση για την προσέλκυση  των ιδιωτικών επενδύσεων.

- οι συμβάσεις των παραπάνω έργων ανέρχονται σε 324 εκατομμύρια  ή 92% του προϋπολογισμού του προγράμματος  

- οι δαπάνες του προγράμματος έχουν ανέλθει σε 199,9 εκατομμύρια  ή 56% του προϋπολογισμού του  προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης