Λιου: Ανάπτυξη και όχι λιτότητα χρειάζεται η Ευρώπη

Λιου: Ανάπτυξη και όχι λιτότητα χρειάζεται η Ευρώπη

Κάποιες χώρες έχουν περισσότερες δυνατότητες ενίσχυσης της ανάπτυξης και ζήτησης, σημείωσε αναφερόμενος -κατά τους αναλυτές- στην περίπτωση της Γερμανίας


Λιου: Ανάπτυξη και όχι λιτότητα χρειάζεται η Ευρώπη
Νέα έκκληση προς τους Ευρωπαίους απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Τζακ Λιου, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, κ. Πιέρ Μοσκοβισί (στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία), ζήτησε να δοθεί έμφαση στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης, παρά στη λιτότητα.
 
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί το τέταρτο ταξίδι του στην Ευρώπη, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, με την τελευταία φορά να συμπεριλαμβάνει και επίσκεψη στην Ελλάδα. Οι αναλυτές εκτιμούν πως αυτό ακριβώς μαρτυρά την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ακόμη η οικονομία της Ευρώπης.
 
Κλείσιμο
«Προφανώς και υπάρχουν ανησυχίες για τη διατήρηση της ζήτησης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό για την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Λιου, παρατηρώντας πως χρειάζονται να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία, ενώ στις ΗΠΑ, εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο για την ανάκαμψη.
 
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ διαπίστωσε, πάντως, πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα της λιτότητας έχουν περιοριστεί και αναγνώρισε αφοσίωση στην προσπάθεια για ενίσχυση της ζήτησης και των δημόσιων επενδύσεων και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
 
Μάλιστα, αναφερόμενος - κατά τους αναλυτές - στην περίπτωση της Γερμανίας, σημείωσε πως κάποιες χώρες έχουν περισσότερες δυνατότητες ενίσχυσης της ανάπτυξης και ζήτησης». Άλλωστε, οι πληροφορίες έφεραν τον κ. Λου να θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Γερμανία, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του αυξανόμενου εμπορικού πλεονάσματος της χώρας.
 
Σχετικά με την οικονομία της Γαλλίας, ο κ. Λιου σημείωσε πως η χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα για να διασώσει την εσωτερική ζήτηση, ενώ παράλληλα έχει προβεί και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με μακροπρόθεσμο αντίκτυπο. «Είμαι αισιόδοξος πως η γαλλική κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει ό,τι χρειάζεται για την ανάκαμψη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης