Έμποροι: Η καλύτερη Κυριακή του χρόνου η σημερινή για τα καταστήματα

Έμποροι: Η καλύτερη Κυριακή του χρόνου η σημερινή για τα καταστήματα

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΣΕΕ από τις πόλεις στις οποίες λειτούργησαν τα καταστήματα - Ο τζίρος μετακυλίστηκε από τα κλειστά εμπορικά κέντρα στα μικρά μαγαζιά

Έμποροι: Η καλύτερη Κυριακή του χρόνου η σημερινή για τα καταστήματα
Ως την καλύτερη Κυριακή του χρόνου για το εμπόριο περιέγραψαν τη σημερινή εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου υποστηρίζοντας ότι στις 29 Δεκεμβρίου έγιναν περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με ό,τι συνέβη στις 22 και 15 Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και άλλες πόλιες είναι ιδιαίτερα θετικές.

Κλείσιμο
Προβλήματα δεν υπήρξαν, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ηρακλείου που άνοιξαν τα μαγαζιά παρά την αντίθετη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ενώ υπήρξαν δύο περιπτώσεις καταγγελίας στη Θεσσαλονίκη για λειτουργία καταστήματος με την αιτιολογία ότι είναι αλυσίδα.

Ο τζίρος ικανοποίησε τους εμπόρους, καθώς εκτιμάται ότι μετακυλίστηκε η κατανάλωση από τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα, που ήταν κλειστά, στα μικρότερα εμπορικά μαγαζιά ενώ εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι συμφέρει το εμπόριο να λειτουργούν τα μαγαζιά, την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης