Αυτές είναι οι top μετοχές, σύμφωνα με την HSBC

Αυτές είναι οι top μετοχές, σύμφωνα με την HSBC

Ξεκινά και πάλι την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι, προς το παρόν, έχει αποτιμηθεί η προοπτική τους - «Έσπασε» τις 1.200 μονάδες ο ΓΔ


Αυτές είναι οι top μετοχές, σύμφωνα με την HSBC
Ενώ το Χρηματιστήριο ξεπέρασε τις 1.200 μονάδες, η HSBC επανερχόμενη στην κάλυψη των ελληνικών  μετοχών, θεωρεί ότι οι τράπεζες έχουν αποτιμήσει πλήρως, προς το παρόν, το ελκυστικό story ανάκαμψης και το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στον κλάδο της κατανάλωσης.

Πρώτη επιλογή είναι το Folli Follie
Κλείσιμο
, για το οποίο δίνει τιμή – στόχο τα 32,50 ευρώ (overweight), χάρη στην ταχεία ανάπτυξη στην Κίνα στον κλάδο των κοσμημάτων που υποκαθιστά την πτώση της ζήτησης στην ΕΕ και την ύφεση στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζει τον ισολογισμό ισχυρό, προοπτική ανόδου κερδοφορίας και σταθερά περιθώρια κέρδους, εκτιμώντας ότι διαπραγματεύεται με P/E 11,8 για τα κέρδη του 2014.

Δεύτερη επιλογή αποτελεί το Jumbo με τιμή – στόχο τα 14,50 ευρώ, καθώς αναπτύχθηκε από πλευράς Ebitda, ακόμα και στην περίοδο της ύφεσης, με επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και ανάπτυξη κατά 20% εκτός Ελλάδας.

Η HSBC θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει, γι' αυτό και πιστεύει ότι το Jumbo θα ευνοηθεί.  

Ο ΟΠΑΠ με τιμή – στόχο τα 10,30 ευρώ παρουσιάζει όμως σοβαρές προοπτικές ανάκαμψης, καθώς θα επεκταθεί σε νέα παιχνίδια – VLT'S – επισημαίνονται όμως και τα ρίσκα στην εκτέλεση του νέου προγράμματος. Η σύσταση είναι ουδέτερη.

Από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός ότι εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σταθεροποιηθεί και ξεκινά την παρακολούθησή τους σαν μετοχές, εκτιμά ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν περιθώρια ανόδου. Σημειώνει ότι Alpha και Πειραιώς είναι καλύτερα τοποθετημένες για να εκμεταλλευθούν την ανάκαμψη, επισημαίνει όμως ότι δεν πρόκειται να επανέλθουν στα νορμάλ επίπεδα κερδοφορίας πριν το 2017. Οι τιμές – στόχοι είναι 1,63 για την Πειραιώς και 0,64 για την Alpha, ενώ για την Εθνική είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα.

Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης