BNP Paribas: Η Τρόικα πρέπει να βρει ευπροσάρμοστες πολιτικά λύσεις για το χρέος

BNP Paribas: Η Τρόικα πρέπει να βρει ευπροσάρμοστες πολιτικά λύσεις για το χρέος

Θα τα βρουν μετά από πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση - Το ΔΝΤ πρέπει να πειστεί μέχρι τα μέσα του 2014, καθώς με τα σημερινά δεδομένα αναλαμβάνει το βάρος ολοκλήρωσης του προγράμματος μέχρι το 2016

BNP Paribas: Η Τρόικα πρέπει να βρει ευπροσάρμοστες πολιτικά λύσεις για το χρέος

Στην αναλυτική έκθεση για την παγκόσμια οικονομία το 2014, που παρουσιάζει η BNP Paribas, προβλέπει ότι η Ευρώπη θα ανακάμψει με ρυθμό της τάξης του 1% και ότι σταδιακά η ισοτιμία του ευρώ θα κινηθεί χαμηλότερα του 1,30 μεταξύ 1,23 και 1,25.

Ειδικά για την Ελλάδα, σημειώνει ότι η ανάκαμψη θα είναι της τάξης του 0,6%, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ενίσχυση της τάσης το 2015. Η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει πρόβλημα για την οικονομία εξαιτίας της συνεχούς μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας. (Στο διάγραμμα απεικονίζεται η μείωση του εργασιακού κόστους στην Ελλάδα από το 2008).
Κλείσιμο

Από την άλλη πλευρά, καθώς οι διαρθρωτικές αλλαγές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, αποδίδοντας καρπούς, το εμπόριο θα έχει θετική συμβολή. Η κάλυψη της αβεβαιότητας για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς βοηθάει στην ανάκαμψη του τουρισμού.

Η BNP αναμένει να σταθεροποιηθεί η πρόσφατη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και να βοηθήσει στο επενδυτικό κλίμα. Από την άλλη πλευρά, ότι η εξαγωγική βάση είναι μόνο στο 24% του ΑΕΠ αυτό δεν θα είναι αρκετό για να βοηθήσει ουσιαστικά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ακόμη και μία αύξηση των εξαγωγών, καθώς οι εισαγωγές θα συνεχίσουν να περιορίζονται, θα επιφέρει έναν περαιτέρω περιορισμό του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Περιμένουμε να βρεθεί λύση πάνω στο χρηματοδοτικό κενό του 2014 μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, επισημαίνει η BNP Paribas, προσθέτοντας ότι μακροπρόθεσμα, πάντως, η τρόικα χρειάζεται να βρει τρόπο για να θέσει το ελληνικό χρέος σε ένα πιο βιώσιμο μονοπάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης