Αμετάβλητο στο 3,5% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας

Αμετάβλητο στο 3,5% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε σήμερα από τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας Αντριάν Φουλάνι, ο οποίος παρουσίασε τη μηνιαία έκθεση της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας

Αμετάβλητο στο 3,5% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Αλβανίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 3,5%.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε, σήμερα, από τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας Αντριάν Φουλάνι, ο οποίος παρουσίασε τη μηνιαία έκθεση της νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας.
Κλείσιμο

Ο κ. Φουλάνι δήλωσε ότι η «οικονομία χαρακτηρίζεται από χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιβραδύνθηκε στο 1,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο και τον ίδιο ρυθμό εμφανίζει και το τρίτο τρίμηνο».

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι χαμηλή, όμως χαμηλότερες παραμένουν και οι πληθωριστικες πιέσεις, καθώς η μακρο-οικονομική σταθερότητα της χώρας δικαιώνει τις προβλέψεις της Τράπεζας, όπως είπε.

Ο κ. Φουλάνι τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και διαθέτει ρευστότητα, παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με τα επισφαλή δάνεια.

Πρόσθεσε δε, ότι η κατανάλωση αντανακλά τη χαμηλή ζήτηση στην οικονομία, ενώ έχει συρρικνωθεί και το εμπορικό έλλειμμα που προκαλείται από την υψηλή ετήσια αύξηση των εξαγωγών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης