Ελληνοκινεζικό deal για κλινικές μελέτες

Ελληνοκινεζικό deal για κλινικές μελέτες

Η ελληνική εταιρία Σellas Life Sciences Group αποκτά τα παγκόσμια δικαιώματα της κινεζικής Fochon Pharma για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για τον Διαβήτη Τύπου 2 και τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Ελληνοκινεζικό deal για κλινικές μελέτες
Συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική εταιρία Fochon Pharma, μέλος της κινεζικής Fosun Pharma υπέγραψε την Τετάρτη η ελληνική εταιρία Σellas Life Sciences Group, που δραστηριοποιείται στη χώρα αλλά και διεθνώς στην ανάπτυξη φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων.

Βάσει της  συμφωνίας, η Σellas αποκτά τα παγκόσμια δικαιώματα (πλην Κίνας ) για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για τον Διαβήτη Τύπου 2 και τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Εκτιμάται ότι, εφόσον τα αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά, οι θεραπείες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε ορίζοντα πενταετίας διεθνώς. Ήδη η Σellas πραγματοποιεί άλλα 10 πρωτόκολλα διεθνών εταιριών στην Ελλάδα για την ανάπτυξη ισάριθμων φαρμάκων με κλινικές μελέτες φάσεων 2 και 3.

Κλείσιμο
Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών επισφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, παρουσία του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κκ. Du Qiwen, του Προέδρου της Fosun Pharma, κ. Chen Qiyu, του CEO της Fochon Pharma, κ. Dr. Weibo Wang, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Σellas, Δρ. Άγγελου Στεργίου.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος χαιρέτησε τη συνεργασία, τονίζοντας πως αποτελεί την αρχή της διμερούς συνεργασίας στην επιχειρηματικότητα, ύστερα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα τον περασμένο Μάιο.

«Η συμφωνία τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας ως δυναμικό παίκτη στον χώρο της Υγείας, των επιστημονικών ανακαλύψεων και των ερευνητικών εξελίξεων. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Για τη Σellas επόμενος στόχος είναι να συμβάλλουμε, ώστε οι κλινικές μελέτες να καταστούν και αναδειχθούν σημαντική και προσοδοφόρα δραστηριότητα για τα νοσοκομεία και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Σellas Life Sciences, κ. Άγγελος Στεργίου.
 
«H Fochon αναγνώρισε την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση της Σellas και την επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη. Η συνεργασία μας με τη Σellas θα επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη αυτών των καινοτόμων μορίων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Σellas συμμερίζεται το όραμα και την αφοσίωσή μας στην εμπορική διάθεση των καινοτόμων αυτών θεραπειών για την αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου ΙΙ και του καρκίνου»  ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Fochon, Dr. Weibo Wang.
 
Ως μία σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία αλλά και βάση για περαιτέρω ανάπτυξη χαρακτήρισε την ελληνοκινεζική συμφωνία ο πρόεδρος της Fosun Pharma, κ. Chen Qiyu. «Στην Fosun Pharma αναζητούμε πάντα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Βλέπουμε στη Σellas και στην Ελλάδα μία προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη. Καθόσον γνωρίζω αυτή η συνεργασία είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ Κίνας- Ελλάδας στον φαρμακευτικό κλάδο. Ελπίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας στον φαρμακευτικό τομέα ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτά τα φάρμακα στην αγορά, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να περιορίσουμε τον πόνο των ασθενών και να σώσουμε περισσότερες ζωές»  κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης