Έξτρα χαράτσι της Εφορίας στα ακίνητα του Παλαιού Ψυχικού

Έξτρα χαράτσι της Εφορίας στα ακίνητα του Παλαιού Ψυχικού

Αύξησαν τις αντικειμενικές τιμές από τις 6.500 ευρώ στα 10.000 ευρώ, παρά την μεγάλη πτώση ακόμη και των εμπορικών τιμών. “Απογειώθηκε” ο ΦΑΠ του 2013 και αναδρομικά του 2012

Αποκάλυψη: Το αγωνιστικό της Mini!
Έξτρα χαράτσι της Εφορίας στα ακίνητα του Παλαιού Ψυχικού
Φορολογικό αμόκ  έχει καταλάβει το Υπουργείο Οικονομικών και μέρα με την ημέρα προσπαθούν να βρουν τρόπους να εισπράξουν επιπλέον φόρους.   
Τελευταίο κρούσμα είναι η επικείμενη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αναπροσαρμόσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012 στα επίπεδα του 2013 σε μια από τις θεωρούμενες καλές περιοχές της Αθήνας το Παλαιό Ψυχικό. 
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά ;  
Ότι οι κάτοικοι του Π. Ψυχικού θα κληθούν παρά το γεγονός ότι έχουν πληρώσει τον ΦΑΠ του 2012 να πληρώσουν διπλάσιο και τριπλάσιο ποσό ίσο με τα επίπεδα του 2013.   Όμως η σημαντική διαφορά είναι ότι ο ΦΠΑ του 2013 είναι 2 η 3 φορές υψηλότερος από τον ΦΠΑ του 2012. 
Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι διαμέρισμα του 1970 στο Ψυχικό πλήρωσε για το 2012 ΦΑΠ 2.000 ευρω .  Για το 2013 εξαιτίας της  αναπροσαρμογής  των αντικειμενικών αξίων μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή  (και πουθενά αλλού στην Ελλάδα)  και με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου ο ΦΑΠ ανέρχεται στα 7.000 ευρω .  Τώρα όμως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αυτού θα λάβει ένα νέο εκκαθαριστικό για το 2012 που θα υποχρεούται να πληρώσει 5.000 επιπλέον. Δηλαδή από τώρα έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει αν πληρώσει 12.000 ευρω μόνο για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. 
Κορυφαίο στέλεχος  του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του του δήλωσε στο protothema.gr και στο Newmoney.gr ότι «ψάχνουμε να βρούμε μια νομική φόρμουλα να μην αναπροσαρμοστεί ο ΦΑΠ του 2012 στα επίπεδα του 2013. Μέχρι στιγμής όμως δεν την έχουμε βρει. Άρα επί της ουσίας θα πρέπει να αρχίσουμε να εκτυπώνουμε τα αναπροσαρμοσμένα εκκαθαριστικά του 2012»
Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών στο Ψυχικό στις 10.000 ευρω από 6.500 ευρω έγινε χωρίς καμία προετοιμασία και ήταν η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που το 2012 αυξήθηκαν οι τιμές της εφορίας την ώρα που οι τιμές των ακινήτων κατέρρεαν.  
Αυτό έγινε γιατί η κυβέρνηση υπολόγιζε να αναπροσαρμόσει συνολικά τις τιμές μάτι που όμως στην συνέχεια δεν έγινε. Όμως στην συνέχεια η απόφαση να αναπροσαρμοστούν οι τιμές ακυρώθηκε άλλα στο Ψυχικό οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες
 Δηλαδή  μόνο στό Παλαιό Ψυχικό αὐξήθηκαν κατά 55% καί 60%. Ετσι για παράδειγμα δεν αυξηθηκαν στην Φιλοθέη, στην Εκάλη , στην Πεντέλη κοκ .Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην όμορη περιοχή στην Φιλοθέη οι τιμές βρίσκονται πέριξ των 4.000 ευρω.
Ανεξάρτητα από τις τιμές της εφορίες και οι αγοραίες τιμές πλέον έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Έτσι για παράδειγμα ένα διαμέρισμα 5ετιας με αντικειμενική αξία 10.000 ευρω δεν πωλείται πάνω από 3.000 –4.000 ευρω το τετραγωνικό μέτρο. Επί της ουσίας όμως ο αγοραστής (η ο πωλητής ) θα επιβαρυνθεί με φόρους μεταβίβασης που θα αντιστοιχούν σε τιμή 10.000 ευρω ανά τμ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης