Ρεν: Ιρλανδία-Ισπανία θα βγουν στις αγορές χωρίς προληπτικές πιστώσεις

Ρεν: Ιρλανδία-Ισπανία θα βγουν στις αγορές χωρίς προληπτικές πιστώσεις

Και τα δύο προγράμματα στήριξης λήγουν πριν το τέλος του 2013 - Σε εξέλιξη οι συζητήσεις των δύο κυβερνήσεων με την Κομισιόν

Κάντο όπως οι Έλληνες!
Ρεν: Ιρλανδία-Ισπανία θα βγουν στις αγορές χωρίς προληπτικές πιστώσεις

Την εκτίμηση ότι ούτε η Ιρλανδία αλλα ούτε και η Ισπανία θα χρειαστούν προληπτικές πιστώσεις που θα λειτουργήσουν ως «μαξιλαράκι» κατά την έξοδο τους στις αγορές μετά τη λήξη των προγραμμάτων στήριξης εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Μιλώντας στο Reuters o Φιλανδός πολιτικός ανέφερε: «Συζητάμε το τρέχον διάστημα και με τις δύο χώρες καθώς και εντός του Γιούρογκρουπ για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να εξέλθουν επιτυχώς από τα προγράμματα» προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκαν να εφαρμόσουν οι δύο χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξή τους βρίσκονται σε καλή πορεία και οι οικονομίες τους δυναμώνουν.
Κλείσιμο

«Είναι ακόμα πρόωρο να κρίνουμε εάν υπάρχει ανάγκη για κάποια προληπτική ρύθμιση. Δεν θα την απέκλεια αλλά, όπως είπα, και οι δύο έχουν μια πολύ καλή πιθανότητα να επιτύχουν χωρίς μια προληπτική ρύθμιση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεν

Η τριετής δανεική σύμβαση ύψους 67,5 δισ. ευρώ της Ιρλανδίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και οι όροι που προέβλεπε το μνημόνιο που είχε συνάψει όσον αφορά τους προϋπολογισμούς της και την οικονομική της πολιτική, εκπνέουν την 7η Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα της Ισπανίας, η οποία δανείστηκε 41 δισεκ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, λήγει στα τέλη του 2013.

Το Δουβλίνο είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι ήταν πιθανό να ζητήσει 10 δισεκ. ευρώ σε προληπτικές πιστώσεις από την ευρωζώνη για να προστατευτεί από πιθανά σοκ αφού εξέλθει από το μνημόνιο και επιστρέψει στις αγορές δανεισμού. Ως σήμερα όμως δεν έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης