Οι αναδυόμενοι, το «μπιζάρισμα» από Goldman – JP και οι κίνδυνοι προς τις 1150 μονάδες

Οι αναδυόμενοι, το «μπιζάρισμα» από Goldman – JP και οι κίνδυνοι προς τις 1150 μονάδες

Μοχλός της ανόδου τα αναδυόμενα funds, αλλά και μεγάλοι οίκοι (Goldman, Jp Morgan, Blackrock) που μπιζάρουν συνεχώς την Ελλάδα θέλοντας να αποκομίσουν κέρδη απο μετοχές και ανάληψη εργασιών

Με 147 κιλά κάνναβης συνελήφθησαν 2 Αλβανοί
Οι αναδυόμενοι, το «μπιζάρισμα» από Goldman – JP και οι κίνδυνοι προς τις 1150 μονάδες
Εντυπωσιάζει η ελληνική αγορά αφού σε δυο συνεδριάσεις ξεπέρασε το κρίσιμο σημείο των 1080 μονάδων με τζίρο 247 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσο τζίρο πραγματοποιούσε σε 10 συνεδριάσεις. Μοχλός της ανόδου τα αναδυόμενα funds, αλλά και μεγάλοι οίκοι (Goldman, Jp Morgan, Blackrock) που μπιζάρουν συνεχώς την Ελλάδα θέλοντας να αποκομίσουν κέρδη απο μετοχές και ανάληψη εργασιών. Σε ότι αφορά τον τζίρο, είναι χαρακτηριστικό πως από μεγάλη χρηματιστηριακή αναμένονταν εισροές 300- 500 εκατ. ευρώ μέχρι το Νοέμβριο και ήδη αυτό το ποσό έχει καλυφθεί κατά ένα σημαντικό μέρος. Η αγορά λοιπόν απέχει μόλις 56 μονάδες από το κρίσιμο όριο των 1150 μονάδων, ενώ σε μια διορθωτική κίνηση χρηματιστηριακές συνιστούν αγορές στην περιοχή των 1035-1050 μονάδων.  

Η άνοδος, όμως, κατά 24% σε επίπεδο δείκτη από τις 881 μονάδες προς τις 1094 μονάδες είναι ήδη αρκετά μεγάλη, και όπως προσθέτει έγκυρος χρηματιστής, οι εισροές ενόψει της αναθεώρησης, μπορούν να συνεχιστούν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου- οπότε θα γίνει και η επίσημη υποβάθμιση της αγοράς από τον δείκτη MSCI.

Κλείσιμο
Περαιτέρω παρασκηνιακά η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει συζητήσεις για τον δανεισμό της χώρας, και αυτό πιθανότατα να έχει περιληφθεί στις τιμές – καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις εταιρειών προεξοφλούνται τα κέρδη του 2015-2016.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι, οι ξένοι επενδυτές παραμένουν ταύροι με την ελληνική αγορά, ωστόσο στην αγορά παραγώγων έχουν συναφθεί 51.000 συμβόλαια τα οποία είναι long με δανεισμό- κι αυτό ενέχει κινδύνους καθώς σε μια αρνητική είδηση ενδέχεται να προκληθεί πανικός από τις πωλήσεις.

Πάντως, την  περασμένη Παρασκευή, αλλά και χθες η Αθήνα έδειξε σαφή τάση ανεξαρτητοποίησης από τις ευρωπαϊκές αγορές που σημείωναν πτώση έως 1%.
Η διαφοροποίηση της Αθήνας δεν είναι ανεξήγητη: Η ελληνική αγορά έπεφτε όσο οι ξένες αγορές ήταν ανοδικές και τώρα η ελληνική αγορά αποτελεί το  μεγαλύτερο στοίχημα της ανάκαμψης στην Ευρώπη καθώς είναι η μοναδική ευρωπαϊκή αγορά που έχει ενταχθεί στις αναδυόμενες αγορές.   

Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης