Δέκα σημεία - sos για να συμπληρώσετε σωστά το Ε9

Δέκα σημεία - sos για να συμπληρώσετε σωστά το Ε9

Το πρέπει να κάνουν και οι δυο σύζυγοι. Τι  ισχύει  τελικά για τα αγροτεμάχια

Δέκα σημεία - sos  για να συμπληρώσετε σωστά το Ε9

 
Από το Χρήστο Δ. Μελά

Κλείσιμο
1. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στη χειρότερη περίπτωση θα υπάρξει επιπλέον χρονική ανοχή.

2. Υποβάλλουν Ε9 όσοι είχαν μεταβολές μέσα στο 2012. Όσοι έχουν εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια) υποχρεώνονται να ελέγξουν αν είναι σωστά καταχωρημένα τα ακίνητά τους στα αρχεία  του υπουργείου, να διορθώσουν τα λάθη και να κάνουν οριστικοποίηση.

3. Οι άνεργοι που δεν έχουν εισοδήματα και έχουν εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια) υποχρεώνονται να κάνουν οριστικοποίηση.

4. Η διαδικασία υποβολής ή διόρθωσης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις.

5. Η υποβολή είναι ατομική και όχι οικογενειακή. Οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστά το Ε9. Για τα ανήλικα παιδιά υποβάλλουν οι γονείς τους υποβάλλουν χωριστά.

6. Τα εντός σχεδίου κτίσματα και τα οικόπεδα γράφονται μόνο στον πίνακα 1. Τα αγροτεμάχια γράφονται μόνο στον πίνακα 2. Τα εκτός σχεδίου κτίσματα γράφονται στον πίνακα 1 και στον πίνακα 2.

7. Όταν το εντός ή εκτός σχεδίου ακίνητο ηλεκτροδοτείται, γράφεται και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

8. Πρέπει να ελέγξω και να προσέξω τα ακίνητα να έχουν καταχωρηθεί σωστά στα αρχεία του υπουργείου, επειδή από εκεί θα γίνει ο υπολογισμός του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

9.  Αν ο ΦΑΠ υπολογιστεί λάθος, επειδή τα ακίνητα που ήταν καταχωρημένα στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου ήταν λάθος και το λάθος το έκανε το υπουργείο, γίνεται διόρθωση χωρίς συνέπειες.

10.  Τα νομικά πρόσωπα (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε. κλπ.) υποχρεώνονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2013 να υποβάλλουν το Ε9, ανεξάρτητα αν είχαν ή δεν είχαν μεταβολές στα ακίνητά τους μέσα στο 2012.

                                                                                                                                                
Δείτε τον πλήρη οδηγό για την συμπλήρωση του Ε9 εδώ: http://www.newmoney.gr/article/21696/arhizei-o-ponokefalos-tis-ypovolis-toy-e9-pliris-odigos-toy-newmoneygr

Και τις επίσημες οδηγίες εδώ:http://www.protothema.gr/economy/article/308014/diavaste-tis-episimes-odigies-tou-upourgeiou-oikonomikon-gia-to-e9/

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης