Κύπρος: Καλή η αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου, αλλά δε χαλαρώνουμε

Κύπρος: Καλή η αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου, αλλά δε χαλαρώνουμε

«Η κυβέρνηση δεν θα σπεύσει να αναθεωρήσει προς το θετικότερο τις εκτιμήσεις της», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών 

Κύπρος: Καλή η αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου, αλλά δε χαλαρώνουμε
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε  πως παρά τα πρώτα αισιόδοξα στοιχεία όπως καταγράφονται μέσα από την πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου, η κυβέρνηση δεν θα σπεύσει να αναθεωρήσει προς το θετικότερο τις εκτιμήσεις της. Σημείωσε ακόμα πως δεν  πρόκειται η Λευκωσία να θεωρήσει πως τα δύσκολα πέρασαν και για αυτό το λόγο θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομικών και αφού υπενθύμισε ότι η τελευταία σύνοδος της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το 2011 ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι πλέον η Επιτροπή θα συνέρχεται ανά τρίμηνο «και ως ένα βήμα ενημέρωσης των κοινωνικών εταίρων και όλων όσων συμμετέχουν για την πορεία της οικονομίας, για την εξέλιξη και εφαρμογή του Προγράμματος αλλά και ως ένα βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων σε σχέση με την οικονομική πολιτική».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να πει ότι «βρισκόμαστε σε πορεία ανάκαμψης», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια πορεία που αν με συνέπεια την ακολουθήσουμε θα οδηγήσει βεβαίως στην ανάκαμψη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης