Russia Today: Προειλημμένη απόφαση το τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Russia Today: Προειλημμένη απόφαση το τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το RT, η Μέρκελ κατηγορεί την Ελλάδα για να κερδίσει τις εκλογές


Russia Today: Προειλημμένη απόφαση το τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα
Στο ντιμπέιτ της Ανγκέλα Μέρκελ με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ και τις συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με ένα πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Σύμφωνα με το RT, αν και μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση και η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται ιδιαιτέρα επιφυλακτική, φαίνεται πως η παροχή ενός τρίτου δανείου προς την Ελλάδα είναι προειλημμένη απόφαση, αν και το ύψος της βοήθειας παραμένει ακόμη άγνωστο.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η κ. Μέρκελ «πλασάρει» τον εαυτό της ως τον άνθρωπο που  οδήγησε τη Γερμανία εκτός της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κατηγόρησε τον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ για την είσοδο της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.

Ωστόσο, σήμερα, η παροχή ενός νέου πακέτου προς την Ελλάδα, δεν βρίσκει σύμφωνους τους Γερμανούς φορολογούμενους οι οποίοι, «έχουν κουραστεί να χρηματοδοτούν τα οικονομικά προβλήματα των γειτόνων τους του Νότου και κυρίως αντιδρούν σε μια τρίτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια συγκεκριμένη δήλωση για την Ελλάδα από τη Μέρκελ θα έρθει μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει το RT, o  Στάινμπρουκ υποστηρίζει ότι  Γερμανία χρειάζεται μια «καινούρια αρχή», ενώ είναι αντίθετος στη συνεχιζόμενη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το Russia Today καταλήγει αναφέροντας ότι η Ελλάδα έχει λάβει δύο πακέτα διάσωσης από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Τον Μάιο του 2010 έλαβε δάνειο ύψους 110 δισ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2012, το δεύτερο δάνειο, ύψους 140 δισ. ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης