Στουρνάρας: Ας περιμένουμε το τέλος του έτους για το πρωτογενές πλεόνασμα

Στουρνάρας: Ας περιμένουμε το τέλος του έτους για το πρωτογενές πλεόνασμα

«Έχουμε αρκετή δουλειά και ελπίζω ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων» είπε ο υπουργός εν όψει της άφιξης της Τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου

Στουρνάρας: Ας περιμένουμε το τέλος του έτους για το πρωτογενές πλεόνασμα
Το γεγονός ότι δεν έγινε συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μαξίμου μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι υποχρεώσεις των υπουργείων και η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με την έλευση της Τρόικας.

Κλείσιμο
«Όπως ξέρετε» σημείωσε, «όλα τα υπουργεία έχουν αρκετές υποχρεώσεις. Χρειάζεται συντονισμός και αυτό κάναμε σήμερα. Έχει γίνει αρκετή δουλειά και ελπίζω ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων».

«Η απόφαση του Eurogroup θα ενεργοποιηθεί;» ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών οι δημοσιογράφοι, θέτοντας το ερώτημα αν οι εταίροι και δανειστές της χώρας θα ενεργοποιήσουν τη ρήτρα που προβλέπει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η απόφαση του Eurogroup εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι λίγο νωρίς να το πούμε. Ας περιμένουμε το τέλος του έτους» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών.

Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει προγραμματιστεί ραντεβού με το στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, που θα βρίσκεται την Τετάρτη στην Αθήνα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης